Aftimmeren van dakkapel, hoe en wat?

Mike avatar

Mike op 24-07-2017

Aftimmeren van dakkapel, hoe en wat?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Het aftimmeren van de dakkapel, wat is dat eigenlijk precies? Wordt er hierbij de binnenkant of ook de ruimte aan de buitenkant van de dakkapel bewerkt? En met welke extra opties kan de afwerking van de dakkapel worden uitgebreid? We gaan er in dit artikel dieper op in. Lees je mee?

Dakkapel bekleding

Met het aftimmeren van de dakkapel wordt simpelweg het bekleden van de binnenkant van de dakkapel genoemd. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van isolatiemateriaal en plaatmateriaal. Plaatmaterialen die het meeste gebruikt worden zijn MDF, spaanplaat en gips. De zijwanden van de binnenkant van de dakkapel zullen worden geïsoleerd en afgewerkt en er wordt tevens een dampdichte folie toegepast waarmee kan worden voorkomen dat vocht uit de woning in het isolatiemateriaal kan condenseren.

dakkapel bekleding

Het plafond van de dakkapel zal na plaatsing nog open zijn, je kijkt dan dus zo tegen de dakbalklaag en het dakbeschot aan. Ook dit zal netjes worden afgewerkt met plaatmateriaal. Vaak zullen er inbouwspotjes of een ander type verlichting worden geplaatst voordat ook het plafond netjes wordt afgewerkt. Gemiddelde kosten voor het aftimmeren van de binnenkant van een dakkapel liggen zo tussen de €400 en €750. Prijzen verschillen per dakdekkersbedrijf, vergelijk daarom dus altijd meerdere bedrijven voor het vinden van de beste prijs.

Extra opties afwerking

Bij de afwerking van een dakkapel kun je ook kiezen voor extra opties. De dakkapel kan in principe volledig naar wens worden afgewerkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vensterbank maar ook aan het plafond en aan knieschotten voor extra opbergruimte. Of een rooster of hor laten plaatsen om zo te kunnen zorgen voor goede ventilatie zonder dat je daarbij last hebt van insecten en ander ongedierte. Maar ook een manueel of elektrisch bedienbare rolluik en boeidelen behoren tot de opties.

dakkapel afwerking

Dakkapel specialist inschakelen voor aftimmering

Voor het inschakelen van een dakkapel specialist die de aftimmering van je dakkapel op zich kan nemen is het slim om meerdere offertes te vergelijken van dakkapel bedrijven uit je buurt. Vul gemakkelijk en snel het offerte aanvraagformulier in en krijg eenvoudig en geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van bedrijven toegestuurd.

De dakkapel specialisten kunnen contact met je opnemen en bieden tevens meestal de optie om een vrijblijvende afspraak met je te maken om zo een offerte te kunnen aanbieden. Door meerdere dakkapel bedrijven te vergelijken op prijs en kwaliteit kan je eenvoudig kiezen voor een professional die tegen de beste prijs jouw dakkapel netjes kan aftimmeren.

Hoe zou jij je dakkapel graag willen laten afwerken?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!