4 Redenen voor een nog niet geïsoleerd dak

Mike avatar

Mike op 07-06-2017

4 Redenen voor een nog niet geïsoleerd dak

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer het dak van je woning of pand nog niet goed is geïsoleerd dan zul je hiervoor vast een ‘goede’ reden hebben. Maar eigenlijk is die er niet. We bespreken in dit artikel de vier voornaamste redenen waarom men het dak nog niet van isolatiemateriaal heeft voorzien. Lees je mee?

1. Andere prioriteiten

De badkamer is toe aan vernieuwing. De keuken moet worden verbouwd. De vloer moet worden vervangen. Dit soort klussen hebben een direct esthetisch effect en krijgen daardoor vaak prioriteit. Natuurlijk is dakisolatie lang niet zo spannend als het verbouwen van een nieuwe keuken. Maar met een goed geïsoleerd dak zul je wel direct kunnen besparen op energiekosten. Sterker nog met een goed geïsoleerd dak kun je juist een leuk spaarpotje maken waarmee dit soort leuke verbouwingen in de toekomst fijn kunnen worden aangevuld.

2. Dakisolatie is te duur?

Dakisolatie wordt vaak te duur gevonden. Dit gaat natuurlijk samen met de bovengenoemde reden. Omdat we eigenlijk liever andere prioriteiten stellen wordt dakisolatie te duur gevonden. Maar zoals werd gesteld kun je met een goed geïsoleerd dak juist fijn wat centjes overhouden. Ja er zal eventjes moeten worden geïnvesteerd, maar deze betaalt zich in de loop der tijd vanzelf terug. Daarnaast gelden er ook premies voor dakisolatie. Hiermee wordt een investering in dakisolatie nog interessanter!

3. Premies onduidelijk

De regels en ook de premies en subsidies zelf veranderen geregeld. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en hebben gewoon weinig zin uit te zoeken hoe het zit met premies. De premies worden echter beetje bij beetje verminderd. Dus het is ook wat dat betreft slim om dakisolatie niet uit te stellen. Wil je graag meer duidelijkheid over premies die van toepassing kunnen zijn op jouw situatie, informeer dan gewoon eens vrijblijvend bij een isolatiespecialist uit je buurt.

4. Isolatiemateriaal kiezen

Isolatiekorrels? Platen? Isolatievlokken? Of moet ik toch voor glaswol gaan? Isoleren we het dak of de zoldervloer? Er zijn tegenwoordig vele soorten isolatiematerialen voor dakisolatie. Ook hierdoor zien mensen vaak door de bomen het bos niet meer en wordt dakisolatie vooruit geschoven. Maar net als informatie over premies, kun je eenvoudig en vrijblijvend informatie vragen bij een isolatiespecialist. Deze bekijkt je persoonlijke woonsituatie en kan aan de hand daarvan als ook je persoonlijke wensen perfect een type isolatiemateriaal aanraden.

Stel isolatie in huis niet langer uit en start zo snel mogelijk met het besparen op energiekosten. Daarnaast zorg je met een goed geïsoleerde woning of pand ook voor een meer milieubewuste leefomgeving!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!