Plat dak dakbedekking opties?

Mike avatar

Mike op 25-01-2018

Plat dak dakbedekking opties?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wat betreft dakbedekking voor een plat dak heb je een aantal soorten om uit te kiezen. Elk type dakbedekking heeft natuurlijk bepaalde eigenschappen. We bespreken de voornaamste soorten dakbedekking voor een plat dak hieronder. Lees je mee?

Soorten dakbedekking

Elke soort dakbedekking zal in principe dezelfde taak uitvoeren, namelijk het beschermen van je woning tegen invloeden van buitenaf. Maar tussen de verschillende soorten dakbedekking zitten echter wel degelijk verschillen. De meest gebruikte soorten dakbedekking voor platte daken zijn bitumen, PVC en EPDM.

plat dak dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een vloeistof die voornamelijk wordt gemaakt van aardolie. Bitumen wordt al jarenlang gebruikt als dakbedekking voor een plat dak. Dit type dakbedekking heeft een goede levensduur van ongeveer zo’n 25 jaar waarbij wel onderhoud nodig is. Zo is het aan te raden om ieder jaar de dakbedekking te reinigen en te ontdoen van mossen en algen om zo de levensduur optimaal te houden. Bitumen heeft als voordeel dat het een erg sterk materiaal is een grote kleefkracht heeft en uiterst waterdicht is.

PVC dakbedekking

De levensduur van PVC is vergelijkbaar met die van Bitumen, ongeveer zo’n 25 jaar waarbij ook jaarlijkse reiniging aangeraden wordt. PVC biedt zeer goede weerstand tegen invloeden van buitenaf. Een van de redenen waarom er veel wordt gekozen voor EPDM dakbedekking is ook de vele mogelijkheden wat betreft kleur. Zo kan dit type dakbedekking in bijna elke kleur worden verkregen. PVC in een witte kleur werkt tevens zonwerend.

dakbedekking plat

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking wordt vervaardigd van rubber en biedt een aantal fijne voordelen. Zo is de levensduur van dit type dakbedekking langer dan dat van bitumen of PVC, niet 25 maar zelfs 40 jaar. En ook is dit typ dakbedekking onderhoudsvrij, dit komt omdat mossen of algen zich niet op rubber kunnen vestigen. Het enige dat belangrijk is, is het verwijderen van bladeren van het dak om zo eventuele verstopping van de drainage te voorkomen.

Plat dak bedekking plaatsen

Benieuwd naar welk type dakbedekking het beste voor jouw persoonlijk situatie en voorkeuren geschikt is of wil je graag dakbedekking laten plaatsen? Neem dan eens contact op met een dakdekker. Door meerdere dakdekkers uit je buurt te vergelijken, kun je tevens eenvoudig kiezen voor kwaliteit tegen de beste prijs.

Welk type dakbedekking heeft jouw voorkeur?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!