Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Zonnepanelen subsidie

Je kan het laten plaatsen van zonnepanelen op jouw dak zien als een investering. Het levert namelijk meer op dan het geld op een spaarrekening laten staan. Als je zonnepanelen laat plaatsen ter investering, dan ben je altijd op zoek naar manieren om geld te besparen. Zo ook op de aanschaf van een zonnepanelen installatie. Een van de manieren om te besparen op de kosten van zonnepanelen is het kijken naar mogelijke subsidies op zonnepanelen. Zijn er subsidies beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen? Zo ja, welke zijn dit dan? De antwoorden op die vragen kan je in dit artikel lezen.

Subsidie zonnepanelen

Er zijn veel mensen die zich nog afvragen of er een premie of subsidie beschikbaar is voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit komt omdat de prijzen van zonnepanelen een aantal jaar terug zeer hoog lag vergeleken met de prijzen van nu. Je bent nu ongeveer 65% goedkoper uit bij de aanschaf van een zonnepanelen installatie in vergelijking met 2010. Om die reden is er ook geen subsidie meer beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen.

pro tipVindy PRO tip: Je kan nog wel een premie ontvangen op de aanschaf van een zonnepanelen installatie. Dit komt doordat je deze klus onder de categorie ‘elektrische installatie’ van de Vlaamse verbeteringspremie kan laten vallen. Daar zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden. Welke dit zijn kan je lezen op de website van de Vlaamse overheid.

Groenestroomcertificaten

Wellicht heb je er ooit al eens van gehoord, maar met groenestroomcertificaten kon je per 1.000 kWh geproduceerde groene stroom geld terug krijgen. Voor een gemiddeld huishouden leverde dit toch al snel 80 euro per jaar op.

Helaas zijn deze certificaten afgeschaft voor zonnepanelen installaties die minder dan 10.000 kWh produceren. Een gemiddeld huishouden komt niet eens tot de helft van deze hoeveelheid en daarom is het een subsidie die vaak alleen nog aan bedrijven wordt gegeven.

pro tipVindy PRO tip: Heb je een bedrijfspand die meer dan 10.000 kWh per jaar verbruikt? Dan is het laten plaatsen van zonnepanelen zeer interessant, mede door de groenestroomcertificaten. Vraag een zonnepanelen specialist naar de mogelijkheden om zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand te plaatsen in combinatie met deze certificaten.

Terugverdientijd zonnepanelen

Twijfel je of je de investering in zonnepanelen wel terugkrijgt zonder de subsidies? Daar hoef je niet bang voor te zijn. Een zonnepanelen installatie heb je zelfs zonder subsidie vaak binnen 10 jaar terugverdiend. Naarmate de gewone energieprijzen stijgen, heb je de installatie zelf eerder terugverdiend. In het rekenvoorbeeld hieronder gaan we uit van een gelijkblijvende energieprijs van 0,25 euro per kWh.

Verbruik per jaar in kWh Totale kosten zonnepanelen incl. installatie Besparing per jaar Terugverdientijd
2.000 - 3.100 € 5.000 - € 7.500 € 500 - € 775 9,5 - 10 jaar
3.200 - 4.300 € 8.000 - € 10.000 € 800 - € 1.075 9 - 10 jaar
4.400 - 5.500 € 10.500 - € 13.000 € 1.100 - € 1.375 9 - 9,5 jaar

pro tipVindy PRO tip: Ben je in het bezit van een bedrijfspand en wil je weten wat de terugverdientijd in jouw geval is? Ga dan in gesprek met een zonnepanelen specialist. Je kan dan jouw wensen kenbaar maken en zien hoeveel de investering je gaat kosten en wat je er allemaal voor terugkrijgt. Wil je dit snel weten? Vraag dan een offerte aan via Vindy.

Aangezien zonnepanelen vaak meer dan 25 jaar meegaan, zijn de overige jaren pure winst! Je hoeft dan geen geld uit te geven aan elektriciteit waar je dat zonder de zonnepanelen wel zou moeten doen.

Zonnepanelen subsidie offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je overtuigd dat je de zonnepanelen makkelijk terug kan verdienen en daarnaast flink kunt besparen? Laat dan een zonnepanelen installatie plaatsen door een specialist. Vraag via Vindy offertes aan om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van deze vrijblijvende offertes kan je soms tot wel 40% besparen op de installatie van zonnepanelen op jouw dak. Wacht dus niet langer en bespaar nog vandaag op jouw energiekosten via Vindy!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Zonnepanelen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom zonnepanelen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!