Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

PV installatie

Als je op zoek bent naar een goedkopere energievoorziening voor jouw woning of pand, dan is een PV installatie wellicht wat voor jou. Maar wat is een PV installatie precies en hoe kan het voor jou een goede investering zijn? In dit artikel gaan we proberen om al jouw vragen over PV installaties weg te nemen.

Soorten PV panelen

Een PV (photovoltaic) installatie ken je wellicht wel beter als de term zonnepanelen installatie. Een PV installatie bestaat uit een omvormer en collectoren, ook wel panelen genoemd. Deze panelen zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten, namelijk: polykristallijn, monokristallijn en amorf panelen.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat er ook een autonome PV installatie bestaat die niet op het net is aangesloten? Een autonome PV installatie wordt vaak aangesloten op accu’s of de energie wordt direct gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een losstaand tuinlampje.

Het verschil tussen de polykristallijn panelen en monokristallijn panelen zit vooral op het gebied van uiterlijk. De polykristallijn panelen zijn blauw en vallen door hun zilvergrijze frame meer op. De monokristallijn panelen zijn zwart en hebben daardoor een wat chiquere uitstraling. Het frame van de monokristallijn panelen wordt vaak ook zwart gemaakt om een mooi egaal vlak te creëren. Qua prestaties verschillen de panelen eigenlijk niets. Als je kiest tussen deze twee dan is dit puur op uiterlijk gericht.

Amorf zonnepanelen zijn vaak wat dunner en buigzamer om mee te werken. Daarnaast werken ze iets beter als er wat minder licht beschikbaar is. Het nadeel van deze panelen is het vermogen. Ze hebben een veel lagere aantal Wattpiek per m2 dan de mono- en polykristallijn panelen. Daar staat dan wel tegenover dat het de goedkoopste soort PV paneel is. Je kan deze soort PV panelen in de toekomst vaker zien op daken, aangezien het een relatief nieuwe techniek is die zich snel ontwikkelt.

PV panelen kosten

Als je het over de kosten van PV panelen hebt, wil je natuurlijk niet weten hoeveel één paneel kost. Je wilt graag weten hoeveel de PV installatie gaat kosten voor jouw situatie. Daarom hebben wij een kostentabel gemaakt waarin je gemakkelijk kunt zien hoeveel een PV installatie gaat kosten bij een bepaald verbruikt.

De kosten voor een PV installatie zijn als volgt:

Aantal personen in huishouden Verbruik per jaar in kWh Totale kosten PV panelen incl. installatie
1 - 2 2.000 - 3.100 € 5.000 - € 7.500
3 - 4 3.200 - 4.300 € 8.000 - € 10.000
5 - 6 4.400 - 5.500 € 10.500 - € 13.000

De terugverdientijd voor een PV installatie ligt rond de 10 jaar. Daarna kan je nog zeker 15 jaar genieten van de PV installatie, aangezien de levensduur minimaal 25 jaar bedraagt. Het aanschaffen van een PV installatie is daarom ook een goede financiële investering. Het jaarlijks rendement van PV panelen ligt rond de 6% per jaar. Naast groene stroom, levert de PV installatie je dus ook nog geld op.

PV installatie offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je van plan een PV installatie te laten plaatsen? Laat dit dan altijd doen door een zonnepanelen specialist. Door offertes aan te vragen via Vindy kan je flink besparen op de totale kosten. Het vergelijken van de offertes kan je een besparing opleveren tot wel 40%! Daarnaast zijn de offertes gratis en geheel vrijblijvend waardoor je nergens aan vast zit. Wacht dus niet langer en vraag nog vandaag een offerte aan voor een PV installatie.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Zonnepanelen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom zonnepanelen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!