Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel zandstralen

Als je in een hoekwoning woont dan is graffiti wellicht geen onbekend probleem. Het spul is lastig te verwijderen en de gevel van jouw pand of woning lijkt vernield. Gelukkig kan je de gevel laten zandstralen om het altijd lastige graffiti weg te laten halen. Wat is zandstralen nu precies? Waarmee kan je zandstralen? Is de gevel wel geschikt om te zandstralen? Antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel.

Zandstralen gevel

Een gevel laat je vaak pas zandstralen als de gevel bedekt is met hardnekkig vuil. Deze vorm van gevelreiniging zorgt ervoor dat de gevel van een pand of woning er weer als nieuw uit ziet. Maar hoe gebeurd dit precies?

Goede vraag! Als een gevel wordt gezandstraald wordt de gevel voorzien van een laag straalmiddel, meestal een straalzand zoals olivinezand, gemixt met water, die het vuil op de muur schoonmaakt. Deze laag wordt vervolgens afgespoeld. Nadat de gevel in zijn geheel is behandeld door het zandstralen, is het de bedoeling dat het residu opgeruimd wordt.

pro tipVindy PRO tip: Laat de gevel na het zandstralen direct impregneren. Door het impregneren zal vuil veel minder snel terugkeren op de gevel, waardoor je langer verzekerd bent van een schone en mooie gevel.

Niet elke gevel is geschikt om gereinigd te worden door het zandstralen. Een gevel van natuursteen zal bijvoorbeeld teveel beschadigd worden als het wordt gezandstraald. Om een natuurstenen gevel te reinigen wordt er alleen water gebruikt, zodat de steen niet beschadigd raakt.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat er vaak een vergunning nodig is om een gevel te zandstralen? Dit hoef je niet zelf te regelen, een erkend bedrijf kan alle benodigde vergunningen voor je regelen zodat je daar niet meer aan hoeft te denken.

Het grote voordeel van zandstralen is natuurlijk dat er geen chemische middelen bij te pas komen. Daarnaast is het vervangen van voegwerken niet nodig, omdat deze vorm van gevelreiniging onder een relatieve lage druk gedaan wordt. Het is wel vereist dat het afvalwater afgevoerd wordt omdat er ook stoffen van de gevel kunnen komen die voor bodemvervuiling kunnen zorgen.

Gevel zandstralen prijs

De kosten voor het zandstralen van de gevel kan afhangen van de grootte van de klus en de bereikbaarheid van de gevels. Over het algemeen liggen de prijzen van een gevel zandstralen tussen 10 en 20 euro per vierkante meter. Jouw gevel kan ook op andere manieren worden gereinigd. Je kunt hier meer over lezen in ons artikel over gevelreiniging.

pro tipVindy PRO tip: Als je jouw gevel laat reinigen, kies er dan voor om altijd de gehele gevel te laten reinigen. Zo voorkom je lelijke kleurverschillen op de gevel van jouw woning of pand.

Gevel zandstralen offerte via Vindy: zó geregeld!

Is jouw gevel wel toe aan een reinigingsbeurt? Laat de gevel dan zandstralen door een gevelreiniging specialist. Om te besparen op het zandstralen van de gevel kan je offertes aanvragen via Vindy. Door de offertes met elkaar te vergelijken kan je flink besparen op het laten zandstralen van een gevel. Soms kan de besparing oplopen tot wel 40% van de totale kosten! Blijf dus vooral niet zitten met een smerige gevel!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!