Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel stomen

Vaak zie je na een tijdje de gevel van een pand of woning wat grauwer worden. Je wilt natuurlijk wel graag dat jouw gevel altijd in topconditie is en er ook zo uitziet. In dat geval kan je de gevel van jouw pand of woning laten reinigen met stoom. Stoomreinigen is vooral geschikt om licht vuil van de gevel te verwijderen.

Stoomreinigen gevel

Wanneer zou je jouw gevel moeten laten stoomreinigen? Goede vraag! Meestal wordt stoomreiniging gedaan als je algengroei of ander licht vuil tegenkomt op de gevel. Ook mosgroei en zelfs een klimop kan verwijderd worden door de gevel te stoomreinigen.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat het ook aan te raden is om de gevel te stoomreinigen als je een woning wilt verkopen? Een schone gevel geeft de potentiële kopers het idee dat een pand of woning goed onderhouden is en zal dus aantrekkelijker zijn dan een pand met een gevel die niet schoon is.

Bij het stoomreinigen wordt er gebruik gemaakt van zeer heet water die met hoge druk tegen de buitenmuur wordt gespoten. De hoge druk en de hitte zorgen ervoor dat licht vuil van de muur komt en in het water komt te zitten. Omdat het vuil in het water terecht komt, is het ook vereist om het afvalwater op te vangen en niet in de grond laten lopen. Het vuil zou namelijk de grond kunnen aantasten.

pro tipVindy PRO tip: In sommige gemeenten is het vereist om een ontheffing aan te vragen als je de gevel wilt laten reinigen. De meeste gevelreinigingsspecialisten nemen dit werk voor je uit handen, maar zorg er wel voor dat daar duidelijke afspraken over zijn.

Gevel impregneren

Wil je de gevel laten stoomreinigen? Denk er dan ook over na om het geheel erna te laten hydrofoberen. Hydrofoberen staat ook wel bekend als impregneren. Door de gevel te impregneren zorg je ervoor dat de gevel langer schoon blijft.

Het impregneermiddel zorgt er namelijk voor dat spat- en regenwater van de gevel wordt afgestoten. Het vuil in dit water kan zich dan ook veel moeilijker hechten aan de gevel van jouw woning of pand waardoor je het geheel minder vaak hoeft te laten reinigen.

Kosten stoomreinigen

De kosten om de gevel van jouw woning of pand te laten stoomreinigen kunnen per specialist verschillen. Het reinigen met stoom is wel de voordeligste optie als het gaat om gevelreiniging. Gemiddeld gezien kun je uitgaan van een prijs tussen de 4 en de 12 euro per vierkante meter.

De richtprijzen voor het stoomreinigen van een totale gevel kan je vinden in de onderstaande tabel.

Oppervlakte gevel in m2 Kosten voor stoomreinigen
25 - 50 € 100 - € 600
50 - 75 € 200 - € 900
75 - 100 € 300 - € 1.200
100-125 € 400 - € 1.500

pro tipVindy PRO tip: Let op: dit blijven richtprijzen. Elke specialist heeft zijn eigen prijs en daarom is het altijd aan te raden om de prijzen van meerdere gevelreinigingsspecialisten te vergelijken.

Gevel stomen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je jouw gevel weer de uitstraling geven die het had toen de gevel nog nieuw was? Vraag dan via Vindy een offerte aan om jouw gevel te laten stoomreinigen. Door het vergelijken van de offertes kan je soms tot wel 40% besparen op de totale kosten! Wacht dus niet langer en vraag nog vandaag een offerte aan om jouw gevel te laten stoomreinigen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!