Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Crepi gevel

Het komt regelmatig voor dat mensen zijn uitgekeken op de gevel waarover hun pand of woning beschikt. Ook kan het voorkomen dat een gevel toe is aan een gevelrenovatie, zeker bij de oudere panden. Wat je dan kunt laten doen is de gevel voorzien van crepi. Crepi is een ander woord voor gevelbepleistering. Crepi wordt steeds vaker toegepast als gevelafwerking. Maar waarom is crepi zo populair? Wat is er allemaal mogelijk met crepi? Hoeveel kost het plaatsen van crepi? Dat kan je verder lezen in dit artikel.

Minerale pleister

Gevelpleister of crepi is te verkrijgen in twee soorten, met ieder zijn specifieke eigenschappen. Een van de soorten is de minerale pleister. Dit is een gevelpleister gebaseerd op natuurlijke producten zoals cement, kalk en zand. Het grote voordeel van minerale pleister is dat het in maar één laag hoeft worden aangebracht. Dit maakt het een gemakkelijk pleisterwerk om mee te werken. Meestal is de minerale pleister wat grover dan een siliconenpleister, dit komt doordat het materiaal gekrabd wordt om zo een mooie structuur te krijgen. Een nadeel van minerale pleister is dat het vatbaar is voor groene aanslag.

pro tipVindy PRO tip: Let goed op bij het plaatsen van isolatie in combinatie met een minerale pleister. Aangezien een minerale pleister dampopen is, moet de isolatie binnen dit ook zijn. Doe je dit niet en kies je binnen voor een dampdichte isolatie, dan kan je last gaan krijgen van schimmelvorming.

Siliconen crepi

Naast de minerale pleister is er nog een pleisterwerk beschikbaar, namelijk siliconenpleister. Een siliconen sierpleister is een pleisterwerk dat gebaseerd is op kunsthars en wordt daarom ook wel kunstharspleister genoemd. Deze is wat moeilijker te pleisteren dan een minerale pleister. Dit komt doordat de siliconen crepi in meerdere lagen op de muur moet worden bepleisterd. Het is wel een gladder pleisterwerk dan de minerale pleister, waardoor je ook een andere structuur op de gevel krijgt. Misschien wel het grootste pluspunt van een siliconen pleisterwerk is zijn elasticiteit. De siliconenpleister is stukken elastischer dan de minerale variant waardoor het veel minder vatbaar is voor scheuren. De siliconen crepi is ook wat minder vatbaar voor groene aanslag.

Crepi kleuren

Natuurlijk wil je ook een gevel van een leuke kleur kunnen voorzien. Crepi is helaas niet goed over te schilderen, maar is verkrijgbaar in zeer veel kleuren. Minerale pleisters zijn wel in minder kleuren te verkrijgen dan de siliconenpleisters. Dus mocht je voor een wat bontere kleur willen gaan, dan is de siliconen crepi de betere keuze voor jou. Een minerale pleister is wel meer kleurvast dan siliconen pleisterwerken. Dit zijn punten die je goed in de gaten moet houden bij gevel bepleisteren.

Crepi plaatsen

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor de soort bepleistering, de mate van isolatie en welke kleur crepi je wilt, dan kan de crepi geplaatst worden. De gevel moet vrijgemaakt worden van stof en loszittende delen. Daarnaast moeten gaten en andere gebreken aan de gevel ook verholpen worden, maar een gevelwerker helpt je daar graag bij.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je crepi pas moet laten plaatsen na minimaal één jaar na het bouwen van een woning of pand? Dit komt doordat de grond onder een woning of pand nog kan werken vanwege het gewicht. Als je dan al crepi zou laten plaatsen, is de kans op scheuren vrij groot.

Als je kiest voor crepi inclusief isolatie, wat meestal het geval is bij een gevelrenovatie, dan zal een gevelwerker eerst een hechtmiddel aanbrengen op de bestaande gevel. Hiertegen komt het isolatiemateriaal te liggen. Vervolgens wordt er een mortel op het geheel geplaatst, dat vaak voorzien is van een vorm van bewapening. Daarna wordt er een voorstrijkmiddel op het geheel toegepast om de sierpleister van een perfecte hechting te voorzien. Daarna is het de tijd voor de laatste fase: het plaatsen van de minerale of siliconen sierpleister op de gevel.

Kies je niet voor buitenmuurisolatie? Dan bestaat de gevelbepleistering alleen uit het plaatsen van een voorstrijkmiddel en het plaatsen van de minerale of siliconen sierpleister.

Het is niet aan te raden om zelf crepi te plaatsen, ongeacht of je kiest voor gevelisolatie of niet. Dit komt doordat je zeker wilt zijn dat de gevel voldoende bedekt wordt met crepi. Je kunt dus het beste crepi laten plaatsen door een gevelwerker.

pro tipVindy PRO tip: Laat je gevel impregneren om langer van een schone crepi gevel te genieten. Vraag bij de gevelwerken specialist naar de mogelijkheid om crepi te impregneren of hydrofoberen.

Crepi prijs

De prijs voor crepi is afhankelijk van de wensen die je hebt. Wil je buitenmuurisolatie laten plaatsen samen met de crepi? Dan is het vanzelfsprekend duurder dan crepi zonder isolatie.

De richtprijzen die je in gedachte kan houden zijn:

  • Minerale crepi zonder gevelisolatie: tussen de 60 en 75 euro per m2.
  • Siliconen crepi zonder gevelisolatie: tussen de 70 en 85 euro per m2.
  • Minerale crepi met gevelisolatie: tussen de 90 en 105 euro per m2.
  • Siliconen crepi met gevelisolatie: tussen de 100 en 115 euro per m2.

Wil je weten wat gevel bepleisteren kost in jouw situatie? Vraag dan nu een offerte aan!

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat stukadoors ook gevels bepleisteren? Je kunt dus ook een stukadoor inschakelen voor de klus, zeker als je nog andere stucwerken in jouw woning of pand wilt laten uitvoeren.

Crepi offerte via Vindy: zó geregeld!

Is jouw gevel toe aan vernieuwing? Laat de dan je buitenmuur bezetten met minerale of siliconen pleisterwerken! Vraag voor jouw pand of woning een offerte aan en kom precies te weten wat de kosten zijn om jouw muur te bezetten. Vraag via Vindy een offerte aan om crepi te laten plaatsen op jouw gevel. Door het vergelijken van de offertes die je ontvangt, kan je tot wel 40% besparen op de gevelbepleistering. Zo kan je voordelig crepi laten plaatsen door een gevelwerken specialist en ben je verzekerd van een perfecte crepi gevel die weer jaren mee kan.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!