Verhuizing voorbereiden met deze 5 tips!

Mike avatar

Mike op 02-01-2018

Verhuizing voorbereiden met deze 5 tips!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je gaat verhuizen dan kan dit een zeer stressvolle periode zijn. Je moet veel dingen regelen en ook met veel dingen rekening houden. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je met een gerust gevoel kunt beginnen aan de verhuizing. In dit artikel bespreken we 5 tips bij het voorbereiden van je verhuizing. Lees je mee?

Internet, telefoon en televisie

Het is slim om je operator voor internet, telefoon en televisie vier weken voor de verhuizing op de hoogte te brengen van de verhuizing en het nieuwe adres door te geven. Check de website van je operator voor exacte informatie over de procedure bij een verhuizing. Zorg er tevens voor dat de aansluitingen op je nieuwe adres voor internet, telefoon en televisie in orde zijn.

Gas, water en elektriciteit

Water betreft water is het van belang dat je de watermeter overdraagt aan de nieuwe bewoners van je oude woning of dat je deze laat afsluiten. Op de website van je watermaatschappij kun je hierover meer informatie vinden. Tevens zul je ook moeten denken aan de overdracht van elektriciteit en gas, hierover krijg je bericht van je energiemaatschappij.

Zorg voor een opgeruimde woning

Begin enkele weken van te voren al langzaam met het opruimen van je woning. Leg alles terug op logische plekken zodat wanneer je echt gaat beginnen met het inpakken van al je spullen, je deze ook eenvoudig bij elkaar in dozen kunt opbergen. Dit scheelt je met uitpakken straks ook weer een hoop extra op en neer rennen. Wat betreft spullen die je eigenlijk nooit meer gebruikt kun je eens overwegen of deze niet gewoon weg kunnen. Een bezoekje aan de kringloop of tweedehandswinkel kan nooit kwaad.

Huurders, vergeet je opzegtermijn niet

Wanneer je een woning huurt, vergeet dan niet dat je in de meeste gevallen zo’n drie maanden van te voren de woning dient op te zeggen. De opzegtermijn begint in principe te lopen op op de verzendingsdatum van je aangetekende brief naar je verhuurder met daarin je verhuisplannen. Maak vervolgens ook alvast een afspraak voor de sleuteloverhandiging.

Verhuisfirma inschakelen

Wanneer je graag een verhuisfirma wilt inschakelen. Doe dit dan ruim van te voren. Vergelijk meerdere verhuisbedrijven uit je buurt en kies voor de beste prijs voor jouw verhuizing. Met een verhuisbedrijf kan er efficiënt en relatief snel worden verhuisd. Zodat je zo snel mogelijk kunt settelen in je nieuwe woning, en dat is wel zo fijn!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!