Verhuizen, wat met elektriciteit en gas?

Mike avatar

Mike op 15-06-2017

Verhuizen, wat met elektriciteit en gas?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Verhuizen naar je nieuwe woning is spannend en leuk, maar het kan ook behoorlijk wat stress opleveren. Met een goede voorbereiding en een efficiënte aanpak kun je echter zorgen dat de verhuis soepel verloopt. Een belangrijk onderdeel bij een verhuis is het regelen van gas en elektriciteit. Wat moet je hierbij precies doen? We bespreken het in dit artikel.

Energie-overnamedocument

Wanneer je de exacte verhuisdatum weet dan kun je je energieleverancier op de hoogte brengen van je verhuis. Dit kan uiterlijk tot zeven dagen nadat je bent ingetrokken in je nieuwe woning. Belangrijk het regelen van de energie bij een verhuis is het energie-overnamedocument. Dit document dient te worden ingevuld, en wel tweemaal. Eenmaal op het nieuwe adres, dit doe je samen met de oude bewoners van je nieuw gekochte woning. En eenmaal op het adres van je verkochte woning. Dit doe je dan dus samen met de nieuwe bewoners van je oude woning. Eén van de exemplaren van beide documenten is altijd van jou en deze dien je ook goed te bewaren. Zorg er tevens ook voor dat de energieleverancier een kopie toegestuurd krijgt.

Verschillende leveranciers

Je kunt de documenten voor je nieuwe als ook je oude woning tegelijk aan je energieleverancier toesturen. Heb je voor elektriciteit en gas verschillende leveranciers? Zorg er in dat geval dan voor dat beide leveranciers een kopie toegestuurd krijgen.

Onduidelijkheden of problemen voorkomen

Het energie-overnamedocument is een belangrijk document. Met dit document wordt namelijk alle belangrijke informatie verzameld en vastgelegd. Op deze manier zullen onduidelijkheden of zelfs discussie of problemen over de meterstand achteraf wordt uitgesloten en voorkomen.

Ga jij (binnenkort) verhuizen? Zijn jouw gas en elektriciteit zaken al geregeld?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!