Verhuisofferte, hoe en wat precies?

Mike avatar

Mike op 24-01-2017

Wanneer je voor je verhuizing een verhuisbedrijf wilt inschakelen, dan zul je hierbij van te voren een verhuisofferte ontvangen. Er staan een aantal belangrijke zaken in deze offerte, buiten de verhuisprijs om natuurlijk. Welke zijn dat precies en waar moet je even op letten? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

verhuisofferte begrijpen

Diverse onderdelen in de verhuisofferte

In de verhuisofferte komen doorgaans een aantal verschillende onderdelen terug. We lopen ze één voor één door.

De prijs

Sommige verhuizers zetten op de verhuisofferte het geschatte totaalbedrag van de verhuizing. Het is dus altijd goed om even na te vragen of het in de door jou ontvangen offerte gaat om geschatte kosten of een definitieve prijs, mocht dit niet duidelijk worden vermeld. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je achter aanzienlijk meer moet betalen dan dat je had verwacht.

De uit te voeren werkzaamheden en uitvoerdatum

De uit te voeren werkzaamheden worden normaal gesproken ook op de offerte beschreven. Ga eventjes na of je daadwerkelijk behoefte hebt aan alle werkzaamheden die op de offerte zijn beschreven. Misschien kun of wil je bepaalde werkzaamheden liever zelf uitvoeren. Meldt dit dan aan de verhuizer. Op deze manier zul je alleen hoeven te betalen voor de diensten waaraan je ook daadwerkelijk behoefte hebt.

Check daarnaast ook altijd even of de datum van verhuizing die op de verhuisofferte beschreven staat ook daadwerkelijk overeenkomt met de dag van verhuizing. De datum van verhuizing wordt op de verhuisofferte doorgaans omschreven als ‘uitvoerdatum’.

Geldigheid van de verhuisofferte

Verder hoort de verhuisofferte ook een geldigheidsdatum te bevatten. Dit is de datum tot wanneer de offerte geldig is. Naast de datum hoort er ook een handtekening op te staan van een van de bevoegde personen van het verhuisbedrijf.

Algemene voorwaarden

Bij de offerte horen ook de algemene voorwaarden. Het is slim om deze eventjes goed door te lezen. Mocht je nog bepaalde extra informatie nodig hebben over zaken in de algemene voorwaarden, dan vraag je hierover natuurlijk gewoon eventjes toelichting aan de verhuizer. Op deze manier ben je er zeker van dat je achteraf niet meer voor ongewenste verrassingen zult komen te staan.

Verhuisbedrijven vergelijken

Voor het inschakelen van een verhuisbedrijf is het slim om offertes aan te vragen bij diverse verhuisbedrijven uit je regio. Hierna kun je deze eenvoudig vergelijken op diensten, kwaliteit en prijs en zo de voor jou beste keuze maken voor het inschakelen van een verhuizer.Laat een reactie achter, vinden we leuk!