Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Voordelen Warmtepomp

Vele mensen vragen zich af wat nou precies de voordelen zijn van het hebben van een warmtepomp. In dit artikel zullen we enkele grote voordelen laten zien van een warmtepomp. Steeds meer mensen schaffen namelijk een warmtepomp aan, dus daar zullen vast goede redenen voor zijn. Wij lichtten er een paar uit in dit artikel.

Waarom zijn warmtepompen zo gewild?

Er zijn vele redenen te noemen waarom veel mensen een warmtepomp aanschaffen.

De warmtepomp verwarmt jouw pand of woning met groene energie.
Een van de meest genoemde redenen om een warmtepomp aan te schaffen is het feit dat warmtepompen geen gebruik maken van brandstoffen zoals gas of olie. Zeker de laatste jaren wordt er heel vaak op energiezuinigheid gelet bij het aanschaffen van een product. Omdat de warmte bij een warmtepomp door de natuur wordt opgewekt, is de energie die een warmtepomp verspreid dus groene energie.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat een warmtepomp tot wel 4 keer het verbruikte energie teruggeeft? Elke verbruikte kWh levert dus 4 kWh energie op als je jouw pand of woning verwarmt met een warmtepomp. Met een warmtepomp kan je dus veel besparen!

Ideale toevoeging op bestaande verwarming

Vele warmtepompen kunnen, afhankelijk van het systeem, zonder veel moeite aangesloten worden op de huidige verwarmingselementen van jouw pand of woning. Om die reden is het aanschaffen van een warmtepomp geen probleem als er al verwarmingselementen aanwezig zijn.

pro tipVindy PRO tip: Het is wel aan te raden om goed te kijken of de huidige verwarmingssituatie van een pand of ruimte samengaat met een warmtepomp. Vraag dit vooral aan een specialist, die kan namelijk een goed oordeel vellen welke warmtepomp geschikt is voor jouw situatie.

Warmtepompen: ook ideaal voor de zomer

Je zou het in eerste instantie niet zeggen vanwege de naam, maar een warmtepomp kan ook voor koelte zorgen. Vele warmtepompen kunnen namelijk ook ingezet worden als airco voor jouw pand of woning. Het rendement van het koelen is natuurlijk wat lager dan bij het verwarmen van een pand of woning, maar de kosten om de ruimtes te koelen zijn minimaal.

Gemakkelijk en voordelig aan te sluiten bij nieuwbouw of renovatie
Als je toch al bezig bent met een renovatie of nieuwbouw, dan is het aansluiten van een warmtepomp vrij simpel. In veel gevallen kan je zelfs gebruik maken van subsidies omdat je bij de aanschaf van een warmtepomp investeert in een duurzame energiebron.

pro tipVindy PRO tip: Voor meer informatie over subsidies kan je terecht bij een specialist op het gebied van warmtepompen. In sommige gevallen kan de subsidie die je krijgt namelijk oplopen tot wel 1.500 euro! En laten we eerlijk zijn, wie wilt dat nou niet?

De nummer 1 reden voor de aanschaf van een warmtepomp!

Daar is maar een antwoord op: je portemonnee. Het is een investering die je in de loop der jaren terug zal verdienen. Een warmtepomp heeft namelijk een levensduur van ongeveer 20 tot 30 jaar. Wat je direct zal merken is het feit dat de energierekening een stuk lager zal zijn, zeker als het verbruik boven het gemiddelde ligt. Je hoeft namelijk geen gas of olie in te kopen om jouw pand of woning tot een prettige temperatuur te brengen. Daarnaast heeft een warmtepomp relatief weinig onderhoud nodig, wat natuurlijk ideaal is. Het heeft dus zeker meer voordelen dan nadelen!

Warmtepomp offerte via Vindy: zó geregeld!

Dus ben je opzoek naar een warmtepomp om zo duurzaam jouw pand te verwarmen en daarbij te besparen op je energierekening? Via Vindy kan je flink besparen op de totale kosten. Door het vergelijken van de offertes kan de besparing op een warmtepomp en de plaatsing ervan oplopen tot wel 40%!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Warmtepompen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom warmtepompen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!