Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Lucht-Lucht Warmtepomp

Een pand moet goed verwarmt worden en een lucht-lucht warmtepomp kan hiervoor uitermate geschikt zijn. Er zijn verschillende soorten warmtepompen waarmee je een pand of woning kunt verwarmen. Een van die soorten is dus de lucht-lucht warmtepomp, waarbij de lucht gebruikt wordt om het pand te verwarmen. Deze ‘aerothermische’ warmtepompen vereisen geen graaf of boorwerkzaamheden in jouw tuin. Dit zorgt ervoor dat de lucht-lucht warmtepomp een populaire manier is om een pand of woning te verwarmen, zonder dat er veel installatiewerk nodig is.

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp precies?

Bij een lucht-lucht warmtepomp wordt de buitenlucht gebruikt om jouw pand of woning van warmte te voorzien. Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Het buitendeel, dat vaak aan de gevel geplaatst wordt en in ieder geval droog moet staan, moet van een goede luchtcirculatie voorzien zijn zodat het optimaal zijn werk kan doen. De lucht wordt vervolgens opgewarmd en via het binnendeel verspreid door het pand. Een lucht-lucht warmtepomp wordt vaak gebruikt om de wat hogere kamers te verwarmen.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat een lucht-lucht warmtepomp ook als airco kan dienen in de zomermaanden? Bij de meeste modellen kan je dit zelf gemakkelijk omzetten. Zo is de lucht-lucht warmtepomp multifunctioneel inzetbaar.

Waarom zou je kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp?

Er zijn verschillende redenen waarom er gekozen kan worden voor een lucht-lucht warmtepomp. Het is namelijk een pomp die goed toegepast kan worden bij panden met wat hogere ruimtes. Ook is het installeren van een lucht-lucht warmtepomp zeer eenvoudig in vergelijking met andere soorten warmtepompen. Daarnaast hoeft er, in tegenstelling tot veel andere soorten pompen, geen melding gedaan te worden van de installatie bij de overheid.

De werking van een lucht-lucht warmtepomp is uitstekend bij een pand dat voorzien is van een zeer goede isolatie. Ook de wat minder grote woningen zijn uitermate geschikt voor deze warmtepomp soort. Een van de beste redenen om een lucht-lucht warmtepomp aan te schaffen is de prijs. De lucht-lucht warmtepompen zijn vaak goedkoper dan de andere soorten warmtepompen.

pro tipVindy PRO tip: Heb je een gerenoveerd pand waar je een lucht-lucht warmtepomp wilt toepassen? Geen probleem! Zolang het pand goed geïsoleerd is, zal deze warmtepomp de ruimte goed van warmte kunnen voorzien. Het is dus niet alleen geschikt voor de nieuwere panden.

Wat zijn de mindere punten van een lucht-lucht warmtepomp?

Elke pomp heeft zijn voor- en nadelen en ook de lucht-lucht warmtepomp kent zo zijn beperkingen. Zo ligt het rendement van een lucht-lucht warmtepomp wat lager vergeleken met de andere warmtepomp soorten. Doordat het rendement niet altijd naar wens is wordt er bij de wat grotere ruimtes aangeraden om een extra verwarmingselement te gebruiken om de warmtepomp te helpen de desbetreffende ruimte te verwarmen. Het is niet mogelijk om dit met een vloerverwarming te compenseren, aangezien deze twee technieken niet met elkaar werken.

Lucht-lucht warmtepomp via Vindy: zó geregeld!

Als je opzoek bent naar een warmtepomp die gemakkelijk te installeren is en geen boringen of graafwerk vereist, dan is een lucht-lucht warmtepomp de juiste keuze voor jou! Met Vindy kan je gemakkelijk offertes vergelijken en besparen op zowel de aanschafprijs als de installatiekosten van een lucht-lucht warmtepomp. Door het vergelijken van meerdere offertes kan je tot wel 40% besparen op een lucht-lucht warmtepomp!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Warmtepompen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom warmtepompen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!