Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel stucen

Je kan een gevel een nieuwe look geven door het te laten stucen. Hiermee stap je af van die saaie bakstenen en heb je de keuze om de gevel geheel naar eigen smaak te maken. Maar wat is er allemaal mogelijk op het gebied van gevel stucwerk? In dit artikel kom je meer te weten over gevels stucen.

Soorten gevel stucwerk

De laatste jaren is crepi steeds vaker te zien op de gevels van woningen. Dan vraag je jezelf al snel af waarom het zo populair is. Het grote voordeel van crepi is dat het toegepast kan worden op de gevelisolatie en in verschillende structuren te krijgen is. Crepi wordt meestal onderverdeeld in 2 soorten.

De eerste soort is een op mineralen gebaseerde pleister. Een gevelpleister gebaseerd op mineralen is vaak wat grover van structuur. Het grootste voordeel van een pleister op mineralen basis is dat het zich voor een deel zelf reinigend. Dit komt doordat de mineralen werken met het regenwater dat tegen de gevel komt. Daarnaast is de minerale variant meer kleurvast dan de siliconen pleister. Ook is het stucen wat makkelijker voor de stukadoor aangezien het maar in 1 laag hoeft aangebracht te worden.

Daarnaast heb je een gevelpleister op siliconen basis. Deze variant is juist weer wat gladder dan de minerale gevelpleisters. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met de isolatie van de gevel. Ook is de siliconenpleister meer waterafstotend dan de minerale variant. Tenslotte kan een siliconen gevel pleisterwerk vrij goed tegen krassen.

pro tipVindy PRO tip: Crepi laten plaatsen op een gevel heeft dus vele voordelen. Zeker als je crepi met een isolatielaag laat plaatsen. De betere isolatie zorgt voor een prettiger klimaat in de woning. Daarnaast zal je energie besparen omdat warmte gemakkelijker binnen te houden is. Tenslotte zorgt de crepi laag voor extra bescherming van de gevel.

Stucen gevel: stap voor stap

Ben je eruit welke materiaalsoort je wilt zien op de gevel? Dan kan het stucwerk geplaatst worden. In dit proces zijn er meerdere stappen die moeten worden doorlopen. Maar wat moet er dan precies gebeuren?

Goede vraag! Allereerst is er de voorbereiding van een gevel stucen. Tijdens de voorbereiding is het van belang dat er eventuele gebreken in de gevel moeten worden gerepareerd. Daarnaast moet de gevel worden schoongemaakt zodat stof, loszittende onderdelen en zand geen invloed kunnen hebben op de crepi.

Zoals al eerder vermeld is het aanbrengen van een minerale pleisterwerk wat gemakkelijker dan bij de siliconen variant. De minerale pleister is namelijk direct op de gevel aan te brengen. Bij een siliconen gevelpleister ligt dat wat anders.

Als je kiest voor een siliconen pleisterwerk inclusief de plaatsing van isolatie, dan zijn er 4 lagen die aangebracht moeten worden op de bestaande gevel. De isolatielaag wordt als eerst tegen de gevel geplaatst. Hiertegen komt een versterkingslaag met glasvezelgaas in cement om de constructie te versterken. Vervolgens is er een hechtingslaag nodig zodat de laatste laag, de siliconen pleister, goed blijft zitten.

Mocht je nu niet kiezen voor een isolatielaag, dan vallen de eerste twee stappen van voorgaand proces af.

pro tipVindy PRO tip: Aangezien het plaatsen van crepi op de gevel een lastige klus is, raden wij aan om altijd een stukadoor in te schakelen voor deze klus.

Gevel stucen prijs

De kosten voor het laten stucen van een gevel kunnen sterk variëren. Het is onder andere afhankelijk van de materiaalsoorten die je kiest en de werkzaamheden die moeten worden verricht.

Gemiddeld gezien kan je de volgende prijzen hanteren

  • Minerale bepleistering: tussen de 60 en 75 euro per vierkante meter
  • Silicone bepleistering: tussen de 70 en 85 euro per vierkante meter

Deze prijzen zijn zonder isolatie gerekend. Wil je toch isolatie? Dan komt er ongeveer 30 euro per vierkante meter bij. Wil je weten hoeveel het pleisterwerk voor jou gaat kosten? Dan is de volgende alinea zeer interessant!

Gevel laten stucen offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je op zoek naar een stukadoor die de gevel van pleisterwerk kan voorzien? Vraag dan via Vindy meerdere offertes aan! Waarom? Het aanvragen van offertes kan je namelijk veel geld besparen. Door het vergelijken van de offertes kan je soms tot wel 40% besparen op de kosten voor gevelbepleistering. Het bedrag dat je hiermee kan besparen kun je dan mooi ergens anders voor gebruiken.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!