Extra beveiliging met anti-inbraakstrips

Mike avatar

Mike op 03-10-2018

Extra beveiliging met anti-inbraakstrips

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Anti-inbraakstrips zijn een handig hulpmiddel waarmee je je woning of pand eenvoudig extra kunt beveiligen. Bovendien zijn ze een stuk voordeliger dan direct een alarmsysteem te installeren. Met strips kan worden voorkomen dat inbrekers na het forceren van een deur of raam eenvoudig binnen komen. Er zijn verschillende anti-inbraakstrips. Welke er precies zijn en hoe deze het beste kunnen worden geplaatst, bespreken we in dit artikel. Lees je mee?

Verschillende varianten anti-inbraakstrips

Er zijn in principe drie varianten anti-inbraakstrips te onderscheiden. Welke variant je nodig hebt is afhankelijk van de deur waartegen deze zal worden geplaatst.

Type 1 anti-inbraakstrips

Het type 1 anti-inbraakstrips is beschikbaar voor deuren die naar binnen toe draaien. Dit type anti-inbraakstrips wordt over het algemeen voornamelijk gebruikt voor voordeuren.

Type 3 standaard anti-inbraakstrips

Het type 3 standaard anti-inbraakstrips is beschikbaar voor deuren die naar buiten toe draaien en waarbij de deur lichtelijk in het kozijn valt. Dit type anti-inbraakstrips wordt veelal toegepast bij achterdeuren.

Type 3-T anti-inbraakstrips

Het type 3-T anti-inbraakstrips is tevens beschikbaar voor deuren die naar buiten toe draaien. Alleen is deze variant geschikt voor deuren die iets dieper in het kozijn vallen.

Plaatsing van anti-inbraakstrips

Nadat je de juiste variant anti-inbraakstrips hebt gekozen voor de deur waar deze tegenaan moet worden bevestigd kunnen de strips worden geplaatst.

Stap 1

Meet eerst de hoogte van de deur en zaag vervolgens, door gebruik te maken van een ijzerzaag, de deurstrip en kozijnstrip op maat. Sluit vervolgens de deur en houd de deurstrip tegen de buitenkant van de deur. Zorg ervoor dat er 2 millimeter ruimte zit tussen de anti-inbraakstrip en het kozijn en teken vervolgens de schroefgaten af met een potlood. Hierna kunnen de afgetekende schroefgaten worden voorgeboord waarna vervolgens de deurstrip kan worden vastgezet met ééntoerschroeven.

anti inbraak voordeurAnti inbraakstrips zijn er voor iedere soort deur.

Stap 2

Houd vervolgens de kozijnstrip tegen het kozijn en zorg dat er wederom 2 millimeter ruimte tussen de strip en het kozijn zit. Teken ook deze schroefgaten af, boor ze voor en zet vervolgens de kozijnstrip vast met de ééntoerschroeven.

Stap 3

Ter afwerking kunnen de schroeven worden afgedekt met de bijgeleverde sierkapjes. Wil je de strip graag verven in dezelfde kleur als de deur en het kozijn? Plak dan de deurpost af met schilderstape, zorg ervoor dat de deurstrips worden ontvet met thinner en breng vervolgens een laag metaalprimer aan. Na droging kan er lichtelijk worden opgeschuurd waarna vervolgens de strips netjes kunnen worden afgelakt.

Nu kun je optimaal gebruik maken van deze extra beveiliging in je woning.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!