Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Tuinonderhoud

Een hovenier - of tuinman - staat bekend om zich vooral bezig te houden met tuinonderhoud. Nu snappen wij dat de term tuinonderhoud op zich niet duidelijk maakt wat een hovenier nu precies doet. Daarom gaan wij iets duidelijker maken wat een hovenier voor jou kan betekenen op het gebied van tuinonderhoud.

Tuin onderhoud door een tuinman!

De tuin is voor de meeste mensen een ideale rustplek om na een werkdag even te ontspannen. Het onderhouden van een tuin kan, afhankelijk van het aantal groene elementen, een flinke klus zijn. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je daar niet zoveel zin in hebt na een lange werkweek. Gelukkig bestaan er tuinmannen die dit klusje uit handen kunnen nemen. Maar de grote vraag is dan: wat kan een tuinman voor mij doen?

Gras maaien

De eerste en wellicht meest voor de hand liggende klus die een tuinman voor je kan doen is het afrijden van jouw gazon. Hierbij is het ook van belang om te weten waar het gras voor gebruikt wordt. Ligt het gras er voor de sier? Dan kan het wat korter gemaaid worden dan wanneer het gras wat meer te verduren krijgt, bijvoorbeeld als kinderen er vaak op spelen. Om het gras in topconditie te houden is het belangrijk om het gras vanaf de start van de lente wekelijks te maaien. Het wekelijks afrijden van het gras moet gebeuren tot ongeveer midden in de herfst. We begrijpen goed dat je daar niet elke week zin in hebt. Gelukkig kan je hiervoor een hovenier inschakelen.

pro tipVindy PRO tip: Gras maaien alleen is vaak een klus die op zichzelf niet groot genoeg is om een tuinman voor in te schakelen tenzij je een groot grasveld hebt liggen. Combineer daarom meerdere onderhoudstaken als je van plan bent om het werk uit handen te geven. Hiermee kan je ook vaak besparen op het uurtarief van de tuinman.

Haag snoeien

Een wat lastigere klus op het gebied van tuinonderhoud is het snoeien van een haag. Een haag wordt vaak gebruikt als een natuurlijke afscheiding van een erf of tuin. Om een haag in een mooie vorm te houden is het belangrijk dat de haag regelmatig gesnoeid wordt. Dit moet ongeveer 2 keer per jaar gebeuren. Hoe vaker je snoeit, des te dichter de haag wordt. Hoe de haag gesnoeid moet worden is sterk afhankelijk van de soort haag. Het snoeien van een haag is een klus die de tuinman graag voor je doet. Combineer het snoeien van de haag bijvoorbeeld met het maaien van het gras.

pro tipVindy PRO tip: Laat de haag ook aan de kant van de buren onderhouden. Als je goed contact hebt met de buren kan je het onderhoud van de haag aan de kant van de buren ook meenemen in de besprekingen met de hovenier. Dit kan je vaak ook nog geld besparen. Daarnaast kan je besparen door offertes aan te vragen via Vindy. Door de offertes te vergelijken kan je soms tot wel 40% besparen op de totale kosten!

Boomverzorging

Wellicht een van de lastigste klussen die een hovenier kan doen is het verzorgen van bomen in uw tuin. Maar wat valt er nou precies onder de term boomverzorging? Om kort te zijn: alles wat met een boom te maken heeft. Denk dan onder andere aan het planten van een boom, een boom snoeien, controleren op ziektes en het kappen van bomen. Vooral het controleren op ziektes is een taak waarbij je echt een specialist nodig hebt om dit voor je te doen. Een tuinman heeft namelijk vaak een opleiding gedaan om deze ziektes te herkennen en weet precies wat de zwaktepunten van iedere soort boom zijn.

Planten verzorgen

We gaan weer terug naar de basisklusjes in de tuin. Een tuinman is iemand die een tuin verzorgd als beroep. Planten zijn een van de belangrijkste onderdelen van een tuin en ook deze moeten verzorgd worden. Een tuinman kan de vaste planten eens per jaar voor je komen snoeien zodat je geen last krijgt van een verwilderde tuin.

pro tipVindy PRO tip: Er is vaak ook wat mogelijk als je voor langere tijd op vakantie gaat. Een hovenier bied vaak een service waarbij er eens per week de tuin verzorgt wordt. Hieronder vallen vaak de wat kleinere klussen zoals het gras maaien en indien nodig de planten water geven.

Onkruid wieden

Een vervelende klus is het verwijderen van onkruid. Onkruid moet altijd goed worden verwijderd anders blijft het steeds terugkomen. Daarom is het heel belangrijk dat het onkruid in zijn geheel verwijderd wordt inclusief wortel. Een hovenier weet precies op welke manieren het onkruid het best verwijderd kan worden waarbij andere planten zo min mogelijk schade oplopen.

pro tipVindy PRO tip: Onkruid kan je proberen te voorkomen door de tuin dicht te beplanten, zo is er simpelweg geen plek meer voor het onkruid om te groeien. Ook het bemesten van de grond kan voorkomen dat er onkruid komt in de tuin.

Tuin onderhoud offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je niet zo handig in de tuin of wil je graag dat je geen omkijken naar een tuin hebt? Dan raden wij aan een tuinman in te schakelen om het tuinonderhoud te laten doen. Om meerdere tuinmannen te vergelijken is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen via Vindy. Door het vergelijken van deze offertes kan je flink besparen op onderhoud in de tuin. Soms loopt de besparing op tot wel 40%!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Tuinwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom tuinwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!