Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel isoleren

Vaak zijn buitenmuren van een woning of pand niet of nauwelijks geïsoleerd, zeker als het een relatief oud pand is. Een pand met slechte isolatie gaat vaak samen met een flinke energierekening en een niet comfortabel klimaat in de woning. Je kan een woning of pand op meerdere manieren isoleren en een van deze manieren is gevelisolatie.

Gevelisolatie soorten

Ook gevelisolatie kan je in enkele soorten onderverdelen. Bij gevelisolatie spreek je namelijk over drie verschillende manieren: spouwmuurisolatie, gevelisolatie aan de binnenzijde en gevelisolatie aan de buitenzijde.

Spouwmuurisolatie is het vullen van de ruimte tussen de binnen en buitenmuur met isolatiemateriaal. Dit kan vaak alleen bij woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1988. Meer informatie over spouwmuurisolatie kan je in ons artikel over spouwmuurisolatie vinden.

Gevelisolatie binnenzijde

Het mag wellicht raar klinken maar je kan je gevel isoleren vanuit de binnenzijde van de gevel. Het heeft niet de voorkeur, aangezien het bouwtechnisch vaak een wat lastiger verhaal wordt. Maar er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je kiest voor een gevelisolatie aan de binnenzijde. Bij sommige panden is het namelijk niet toegestaan om de gevel aan te passen, wat de optie voor gevelisolatie aan de buitenzijde al uitsluit. Daarnaast kan het voorkomen dat het pand niet over een spouw beschikt, waardoor een spouwmuurisolatie ook niet mogelijk is.

Bij een gevelisolatie aan de binnenzijde wordt er meestal gebruik gemaakt van een voorzetwand met isolatiemateriaal als opvulmiddel. Hierbij wordt er een lichtmetalen frame tegen de bestaande wand gemaakt waar de isolatie in moet komen. Vervolgens wordt het geheel afgewerkt met plaatmateriaal zoals gyproc.

pro tipVindy PRO tip:
Om vochtproblemen te voorkomen raden wij aan om een isolatie voorzetwand altijd door een isolatiespecialist te laten plaatsen. Er kan namelijk condensatie ophopen als de isolerende voorzetwand niet op de juiste manier geplaatst wordt en niet voorzien wordt van een dampscherm.

Het grote nadeel van deze optie is het feit dat je woonoppervlakte moet inleveren om de gevel via deze manier te isoleren. Dit is bij de isolatie aan de buitenzijde niet het geval.

Gevelisolatie buitenzijde

De meeste mensen die voor een gevelisolatie kiezen, gaan voor de variant waarbij de buitenzijde wordt geïsoleerd. Bij deze gevel isolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de bestaande buitenmuur geplaatst. Dit isolatiemateriaal wordt door een hechtmiddel met de gevel verbonden. Meestal wordt de constructie extra goed op zijn plaats gehouden door isolatiepluggen. Over het isolatiemateriaal komt vervolgens een pleisterlaag waar een extra bewapeningslaag in zit. Dit zorgt voor nóg meer stevigheid van de constructie. Tenslotte wordt het geheel afgewerkt met een sierpleister of crepi. Dit is de minst goedkope maar wel de beste manier van gevelisolatie. Daarnaast kan een afgewerkte, geïsoleerde gevel een waardevermeerdering voor een woning of pand betekenen.

De klus is gemakkelijk uit te leggen in een aantal stappen maar is zeer lastig uit te voeren. Laat daarom de gevel isoleren door een isolatiespecialist. Die is ervaren in de klus en weet dus precies hoe de klus uitgevoerd moet worden. Vraag een offerte aan via Vindy om erachter te komen hoeveel de buitenmuurisolatie moet gaan kosten in jouw situatie.

Gevelisolatie prijzen

De gevelisolatie prijzen zijn afhankelijk van de manier waarop je jouw gevel wilt laten isoleren. Ook is de grootte van het project, de isolerende waarde die je wilt bereiken en de bereikbaarheid van de gevel een onderdeel van de prijs.

Toch zijn er richtprijzen beschikbaar en die zijn als volgt:

  • Spouwmuurisolatie: tussen de 15 en 30 euro per vierkante meter.
  • Voorzetmuur isolatie binnenzijde: tussen de 35 en 45 euro per vierkante meter.
  • Buitengevelisolatie: tussen de 85 en 150 euro per vierkante meter.

pro tipVindy PRO tip:
Je kunt extra besparen door offertes van isolatiespecialisten te vergelijken. Onderling kan er in de prijs namelijk veel verschil zitten. Soms kan dit verschil oplopen tot wel 40% van de totale kosten! Vraag daarom offertes van meerdere isolatiespecialisten aan via Vindy. Zo weet je ook precies wat de gevelisolatie in jouw geval gaat kosten.

Gevelisolatie premie

Als je nog meer wilt besparen is het verstandig om goed te kijken naar de mogelijke premies die beschikbaar zijn voor het isoleren van de gevel. De netbeheerders in Nederland geven namelijk een isolatiepremie voor het isoleren van de gevel aan de buitenkant. Een van de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om voor deze premie in aanmerking te komen is dat de gevelisolatie moet zijn uitgevoerd door een aannemer. Daarnaast moet er ook een minimale Rd-waarde, wat staat voor warmteweerstand, bereikt zijn met het isoleren van de gevel.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kan je maar liefst 15 euro per geïsoleerde vierkante meter terugkrijgen van de netbeheerder.

Gevelisolatie offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je de gevel van een pand of woning laten isoleren? Schakel dan een isolatiespecialist in om de isolatie voor je uit te voeren. Via Vindy kan je offertes aanvragen en door deze offertes te vergelijken kan je flink besparen op de totale kosten, soms tot wel 40%! Wacht dus niet langer als je van plan bent om een gevel te laten isoleren en vraag offertes aan via Vindy.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!