Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

CV-Ketel kopen

Wanneer je van plan bent een nieuwe cv-ketel te kopen, dan is het verstandig om je hierbij goed te laten adviseren. Wat zijn de mogelijkheden voor een nieuwe cv-ketel en wat kost het ongeveer om een nieuwe ketel aan te schaffen? We bespreken er in dit artikel meer over. Lees je mee?

Kosten cv-ketel

De cv-ketel prijs zal mede afhankelijk zijn van het soort ketel dat je koopt. Er zijn namelijk diverse soorten cv-ketels te onderscheiden. In de tabel hieronder worden verschillende soorten ketels weergegeven met daarbij gemiddelde prijzen en tevens het rendement van de ketel. Zoals je ziet; des te hoger het rendement van de ketel, des te hoger de aanschafprijs.

Type werk Gemiddelde prijzen incl. btw
Vr-ketel € 800 - € 1.250
Hr-ketel € 950 - € 1.900
HRe-ketel           € 9.000 - € 10.000
Installatiekosten per klus € 400 - € 850

pro tipVindy PRO tip: Het is aan te raden om bij de keuze voor een nieuwe cv-ketel te kiezen voor een A-merk variant. Veiligheid en betrouwbaarheid is bij dit type ketels doorgaans gewaarborgd. A-merken voor cv-ketels zijn onder andere: Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha en Bosch.

Diverse soorten ketels

Het is slim om de verschillende ketels met elkaar te vergelijken en op basis daarvan de beste optie voor jouw persoonlijke situatie en ook wensen te selecteren. De klassieke cv-ketel wordt vandaag de dag niet meer geproduceerd. Simpelweg omdat de techniek ervan behoorlijk is gedateerd en ketels tegenwoordig een aanzienlijk hoger rendement hebben. De VR-ketel (Verbeterd Rendement), HR-ketel (Hoog Rendement) en HRe-ketel (Hoog Rendement elektriciteit) zijn opvolgers van de conventionele cv-ketel.

cv ketel kopen

VR-ketel

De VR-ketel heeft een verbeterd rendement ten opzichte van de conventionele cv-ketel maar is daarnaast toch nog erg betaalbaar. Dit type ketel is goedkoper dan de HR en HRe-ketel en heeft tevens geen condensafvoer nodig. Het nadeel van dit type ketel ten opzichte van de andere twee ketels is echter dat deze een minder hoog rendement heeft en ook een iets kortere levensduur.

HR-ketel

De HR-ketel heeft een zeer goed rendement en is (ondanks dat deze iets duurder is dan de VR-ketel) nog steeds zeer aantrekkelijk geprijsd. Het hoge rendement van deze ketel zorgt voor een meer energiezuinig verbruik van de ketel. De levensduur van de HR-ketel is zo’n 15 jaar. Er moet bij dit type ketel wel een condensafvoer worden aangesloten.

HRe-ketel

De HRe-ketel werkt zeer efficiënt. De ketel wekt namelijk ook elektriciteit op bij het opwarmen van het water. Op die manier heb je dus eigenlijk een eigen kleine energiecentrale en kun je naast het zeer efficiënt water verwarmen ook besparen op elektriciteit. De levensduur van dit type ketel ligt ook rond de 15 jaar en ook is een condensafvoer noodzakelijk. De prijs van dit type ketel ligt flink hoger.

cv ketel kopen kosten

CW waarde nieuwe ketel

De CW waarde van een ketel geeft aan in welke mate deze warm water kan voorzien. Op die manier kan eenvoudig een ketel worden gekozen die past bij het warm water verbruik van een huishouden. De ene cv-ketel heeft namelijk een grotere of juist kleinere capaciteit dan de ander. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een cv-ketel met een voor jouw situatie juiste CW waarde. In de tabel hieronder worden verschillende CW waardes weergegeven met de daarbij horende eigenschappen.

pro tipVindy PRO tip: Houd bij aanschaf van een nieuwe ketel ook rekening met het Gaskeur-label. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat diverse keurmerken uitbrengt. Op die manier verzeker je jezelf van een kwalitatieve verwarmingsketel.

CV-ketel offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwe energiezuinige cv-ketel in jouw woning of pand? Schakel hiervoor dan een cv-ketel specialist in uit jouw buurt. Zowel op aanschaf van een kwalitatieve verwarmingsketel zelf als plaatsing ervan kun je via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een nieuwe zuinige cv-ketel tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

CV-ketel klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom cv-ketel!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!