Vocht in plafond, wat kun je doen?

Mike avatar

Mike op 20-11-2017

Vocht in plafond, wat kun je doen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vlekken op het plafond. Wanneer je deze niet op een goede manier kunt verklaren, dan heb je waarschijnlijk last van vocht in het plafond. Dit soort vochtproblemen kunnen behoorlijk wat schade aanrichten en kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is daarom belangrijk dat het vochtprobleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Wat kun je doen? We bespreken er hieronder meer over. Lees je mee?

Oorzaak vocht in het plafond

Wat is precies de oorzaak van vocht in het plafond? Dit zal moeten worden achterhaald om zo de kern van het probleem op te kunnen lossen. Er kan bijvoorbeeld een leiding boven het plafond zijn gaan lekken waardoor water in het plafond terecht is gekomen. Maar ook slecht toegepaste isolatie en een slecht ventilatieplan in huis kunnen zorgen voor vochtproblemen in het plafond. Goede ventilatie is een must!

plafond vochtproblemen

Gevolgen vocht in het plafond

Wanneer je vocht in het plafond of je muren hebt dan kan dit op den duur zorgen voor schimmel en aantasting van het materiaal. De woning kan onaangenaam gaan ruiken door de schimmel en ook kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen die nare gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van de bewoners. Het is dus belangrijk dit vochtprobleem adequaat op te lossen.

Vochtprobleem oplossen

Omdat de oorzaak van het vochtprobleem per situatie verschilt zal er moeten worden bekeken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Waar bevindt zich het vocht en waar zou dit vocht vandaan kunnen komen? Zit de zichtbare vochtplek op het plafond ongeveer onder de badkamer een verdieping hoger? Dan is de kans groot dat het te maken heeft met een lekkage in de badkamer.

Lek van buitenaf?

Maar het kan ook zijn dat de vochtplek zich in een hoek bevindt. Dit zou het gevolg kunnen zijn van een lek van buiten. Een poreuze gevel of een lekkage daar zou hiervan de oorzaak kunnen zijn.

Start een onderzoek!

Kun je zelf niet achterhalen wat de oorzaak van het vochtprobleem is? Schakel hiervoor dan een vochtbestrijder in. Focus je nooit direct op het wegwerken van de vochtplekken zonder dat de oorzaak is achterhaald en is verholpen. De lelijke vochtplek krijg je wellicht weg, maar het vochtprobleem bestaat nog steeds en op den duur zul je opnieuw last krijgen van vochtplekken. Dweilen met de kraan open dus.

Betaal niet te veel

Voor het inschakelen van een vochtbestrijder kun je het beste een aantal specialisten uit je buurt vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kies je eenvoudig voor een echte vakman die je vochtprobleem tegen een scherpe prijs kan oplossen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!