Vinylbehang, wat is het precies?

Mike avatar

Mike op 14-12-2017

Vinylbehang, wat is het precies?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vinylbehang is een type behang waarvan de bovenste laag of zelfs het hele behang uit vinyl bestaat, een soort zachte kunststof. Bij vinylbehang met alleen de toplaag van vinyl is de onderliggende laag meestal van papier of van linnen. Daarnaast bestaan er ook nog twee varianten vinylbehang in schuimvorm, namelijk schuimvinyl en opgeschuimd vinyl. Wat zijn de eigenschappen precies van vinylbehang? We bespreken er hieronder meer over!

Soorten vinylbehang

Er wordt veel gebruik gemaakt van vinyl met een papieren onderlaag. Hierbij is de bovenlaag van vinyl en heeft een gladde toplaag die tevens spatwater bestendig is. Dit zorgt ervoor dat vinylbehang een ideale behangsoort is voor in ruimtes zoals bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Mochten er spatten op het behang terecht komen dan is dit dus geen probleem. Je kunt het behang zelfs eenvoudig schoonmaken.

vinylbehang woonkamer

Er is tevens ook opgeschuimd vinylbehang. Dit type behang voelt lichtelijk sponsachtig aan. Met opgeschuimd vinylbehang kan een soort sierpleister effect op de muren worden gecreëerd. Het licht aan de schuimmethode welke patronen op het behang zullen achterblijven. Nadeel bij dit type behang is echter wel dat het snel kan verkleuren wanneer er wordt gerookt in een ruimte waarin dit type behang aangebracht is. Oplossing hierbij is dan echter weer om het behang te verven met een muurverf.

Het normale schuim vinylbehang is ongeveer zo’n twee a drie millimeter dik en voelt nogal slap aan wanneer je het vasthoudt. Maar dit type behang is juist erg sterk en kan het mede dankzij de elasticiteit goed tegen een stootje. Ook is schuim vinylbehang makkelijk te onderhouden omdat je het eenvoudig kunt schoonmaken. Dit type behang wordt dan ook vaak toegepast waarbij de muurbekleding stevig en praktisch dient te zijn, zoals bijvoorbeeld bij een ziekenhuis of sportaccommodatie.

Gebruik van vinylbehang

Wil je vinylbehang gaan plaatsen? Zorg dan voor een schone en egale ondergrond. Ga je over oud behang heen behangen? Zorg dan dat dit oude behang goed wordt verwijderd door hierbij gebruik te maken van bijvoorbeeld een stomer.

De prijs van vinylbehang ligt iets hoger dan de meeste andere soorten behang. Dit komt voornamelijk door de stevigheid van het materiaal en de fijne eigenschappen. Daarnaast is vinylbehang ook erg duurzaam en zal het dus langer mee kunnen dan andere soorten behang.

Vinylbehang heeft zoals je ziet dus een aantal fijne voordelen. Is dit type behang iets voor bij jou in huis of ga je toch liever voor een ander soort behang?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!