Tuin lenteklaar maken; 4 tips!

Mike avatar

Mike op 18-09-2017

Tuin lenteklaar maken; 4 tips!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Ja, ja. De zon trekt langzaam weg en de lente vindt haar weg. Juist in deze periode ga je veel nieuw "leven" vinden in de tuin. Bloemen en planten zijn namelijk gek op de lente, en andersom natuurlijk ook. Wat kan je eigenlijk doen om je tuin lenteklaar te maken? We hebben 4 handige tips voor je samengesteld...

1. Begin met onkruid!

Start altijd met het verwijderen van onkruid. Denk ook aan het knippen en kappen van dode knoppen en takken in je bomen en planten. Kortom; start aan een grote schoonmaak voordat je de tuin nieuw leven in blaast voor de lente.

Wist je dat; de afgevallen bladeren die je op de grond vindt een functie hebben? Ze beschermen namelijk de grond!

2. Start met gezelligheid!

Je bent klaar met de grote schoonmaak in de tuin. Het is tijd voor wat gezelligheid! Denk er echter goed om met welke bloemen en planten je dit gaat doen. Perfect voor de lente zijn bijvoorbeeld tulpen, viooltjes en narcissen. Ze kunnen in zowel bloempotten als in de grond gepland worden. Ideaal dus!

tulpen in tuin

3. Maak de bestrating schoon!

Hoewel het langzaam wat af gaat koelen, zijn er nog genoeg avonden en dagen in de lente dat je lekker in de tuin zit. Zorg ervoor dat ook de bestrating lekker schoon is. Zo heb je niet alleen een schone, gezellige tuin, maar zijn ook de paden en terrassen weer spik en span.

4. Aankleden met accessoires

Je kunt in de lente gerust nog aan de slag met tuinaccessoires. Geen enkel probleem. En dat maak het natuurlijk net even wat gezelliger. Kleed de tuin bijvoorbeeld aan met een houten plantenrekje. Helemaal hip!

plantenrekje tuin


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!