Sierbestrating; hoe zit het precies?

Mike avatar

Mike op 12-02-2018

Sierbestrating; hoe zit het precies?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Sierbestrating biedt een praktische bestrating voor in de tuin of om het huis die er ook nog eens prachtig uitziet. Wat valt er precies onder sierbestrating en welke soorten kennen we? We bespreken er in dit artikel meer over. Lees je mee?

Wat is sierbestrating precies?

Sierbestrating is, zoals het wordt eigenlijk al aangeeft, bestrating die op sierlijke wijze in elkaar wordt gelegd waarbij alle losse onderdelen samen een geheel vormen.

Formeel gezien wordt sierbestrating ook wel elementverharding genoemd. Maar er wordt in de volksmond ook wel gesproken van simpelweg bestrating of plaveisel. Sierbestrating is feitelijk gezien niets meer en minder dan het verbinden van losse elementen zodat er een stevig en mooi geheel ontstaat. Sierbestrating wordt al eeuwenlang toegepast en is nog steeds ontzettend populair.

sierbestrating banen

Sierbestrating heeft als voordeel dat door het gebruik van losse stenen het geheel eenvoudig te herstellen is in geval van schade, door simpelweg de beschadigde losse elementen te vervangen. Daarnaast heeft sierbestrating ook als eigenschap dat het waterdoorlatend is. Dit is fijn want hierdoor zul je vrijwel geen last hebben van plassen water en gladheid na een regenbui.

Soorten sierbestrating

Sierbestrating wordt over het algemeen gebruikt om paden en terrassen mee te creëren en ook om zo verschillende onderdelen in de tuin met elkaar te verbinden. Maar sierbestrating kan ook worden gebruikt voor het bestraten van een complete tuin, bepaalde delen of voor bestrating om de woning.

De mogelijkheden hierbij zijn eigenlijk eindeloos. Er kan sierlijk worden bestraat met bakstenen of klinkers maar denk ook aan betontegels, kinderkopjes, kasseien of natuurstenen zoals flagstones. Er kan met sierbestrating eenvoudig een eigen stijl worden gekozen die perfect aansluit bij de rest van je tuin en woning.

Onderhoud bij sierbestrating

Over het algemeen hoeft sierbestrating vrijwel niet onderhouden te worden, en dat is erg fijn! Dit is ook de reden waarom er tegenwoordig zoveel wordt gekozen voor sierbestrating in plaats van bijvoorbeeld een gazon.

sierbestrating braziliaans

Toch kiezen niet veel mensen ervoor om de gehele tuin te laten voorzien van sierbestrating. Er wordt vaak voor een ontwerp gekozen waarbij sierbestrating gecombineerd wordt met natuurlijke elementen. Zo creëer je toch een prachtige tuin met een natuurlijk effect waarbij je slechts in beperkte maten onderhoud hoeft uit te voeren.

Wanneer je graag een unieke vorm van je sierbestrating wilt laten plaatsen dan kun je hiervoor een bestrating expert inschakelen. Deze kan een bestratingsplan voor je maken waarbij een perfecte combinatie van natuurlijke elementen en sierbestrating wordt genomen. Vergelijk voor het inschakelen van een stratenmaker altijd meerdere offertes vergelijken van bedrijven uit je buurt. Zo kies je eenvoudig voor een vakman tegen de beste prijs.

Wat voor soort sierbestrating zou jij graag in je tuin terug zien?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!