3 stappen voor nieuwe sloten op ramen en deuren

Mike avatar

Mike op 28-09-2017

3 stappen voor nieuwe sloten op ramen en deuren

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer heb je de sloten op jouw ramen en deuren voor het laatste vervangen? Het is van groot belang dat je de beveiliging van jouw woning regelmatig van een update voorziet. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde sloten, het installeren van extra beveiligingscomponenten in huis, enzovoorts. Bij deze beveiligingscomponenten kun je denken aan een bewegingssensor, een elektronische beveiligingscamera, enzovoorts. Wij spraken met een handige slotenmaker uit Dordrecht, die ons meer kon vertellen over het vervangen van sloten op ramen en deuren.

Stap 1: nieuwe sloten aanschaffen

Voordat je de sloten op ramen en deuren kunt vervangen is het zaak om geschikte nieuwe sloten te vinden. Voor het beveiligen van jouw deuren kun je het beste kiezen voor het gebruik van cilindersloten, die drie contactpunten met de deurpost hebben. Ramen worden doorgaans beveiligd met opleg- en insteeksloten. Het is van de manier waarop jouw raam geopend wordt afhankelijk, welk type bijzetsloten het beste bij jouw ramen past.

Stap 2: oude sloten op ramen en deuren verwijderen

Nu je geschikte sloten gevonden heeft, kun jede oude sloten van ramen en deuren verwijderen. Vaak schroef je hierbij eerst de twee plaatjes over de cilinder van het slot los, zodat je in een volgende stap de cilinder uit het slot kan halen. Ga hierbij uiterst voorzichtig te werk, om schade aan jouw kozijnen of deur te voorkomen. Het zou vervelend zijn als de deur eerst hersteld moet worden, alvorens je nieuwe sloten kunt plaatsen.

Stap 3: hulp bij het plaatsen van nieuwe sloten

Op het moment dat de oude sloten uit jouw deuren of ramen verwijderd zijn kun je een slotenmaker inschakelen om de nieuwe sloten te laten plaatsen. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor het raadzaam is om deze klus aan een slotenmaker over te laten. Dit minimaliseert de kans op schade aan de sloten.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!