Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Zonnepanelen reinigen

Je wilt natuurlijk altijd dat de zonnepanelen op jouw dak hun maximale rendement behalen. Om dit te bereiken moeten de zonnepanelen zo schoon mogelijk zijn. Daarom is het regelmatig laten reinigen van zonnepanelen heel belangrijk. Maar hoe gaat het reinigen van zonnepanelen in zijn werk?

Onderhoud zonnepanelen

Je vraagt jezelf wellicht af hoe vaak de zonnepanelen op jouw dak onderhoud nodig hebben. Dit is veel minder dan dat je zou denken, zonnepanelen die op jouw dak liggen hebben namelijk niet veel onderhoud nodig. Als je de zonnepanelen zeker vóór het begin van de lente en vóór het begin van de zomer laat controleren op vuil en schade is dat meer dan voldoende. Dit zijn namelijk de periodes dat de zonnepanelen het meest effectief zijn. Het regelmatig schoonmaken van de zonnepanelen zorgt ook voor een langere levensduur.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat de zonnepanelen voorzien zijn van een laag dat vuil afstoot? Door deze laag hoef je niet elke week de zonnepanelen te laten controleren, niet hardnekkig vuil wordt door de regen weggespoeld. Wat grover vuil moet je dus wel schoonmaken.

Stel je eens voor dat je zelf op het dak staat om de zonnepanelen schoon te maken. Sommige mensen krijgen al klamme handen bij de gedachte ervan. Maar gelukkig hoef je dit niet zelf te doen.

Een zonnepanelen specialist kan deze service- en schoonmaakbeurt namelijk voor je uitvoeren. De specialist doet dit regelmatig en weet dus precies waar hij op moet letten bij het reinigen en controleren van de zonnepanelen. Ook op het gebied van veiligheid weet de specialist hoe er te werk moet worden gegaan zodat de zonnepanelen op jouw dak veilig en goed worden schoongemaakt.

Zonnepanelen kuisen

Wil je de zonnepanelen vaker kuisen dan 2 maal per jaar? Je kan dit ook zelf doen door gebruik te maken van een hele lange zachte schoonmaakborstel. Let er ook goed op dat dit echt een zachte borstel is, ander kunnen jouw zonnepanelen wellicht beschadigd raken. Dat zou natuurlijk een dure vergissing zijn.

Ga je de zonnepanelen zelf kuisen? Gebruik dan geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen namelijk de toplaag van de zonnepanelen aantasten. Dit kan ook gebeuren als je een hogedrukreiniger gebruikt, doe dit dus niet! Wat je wel kan doen is de panelen met warm water en een zachte borstel schoonmaken.

pro tipVindy PRO tip: Als je het geheel niet laat schoonmaken, kan dit van invloed zijn op het rendement die de zonnepanelen hebben. Het rendementsverlies door vuil kan oplopen tot wel 5% per jaar. Naast het rendement, wordt ook de levensduur van de zonnepanelen verminderd als deze nooit schoongemaakt wordt.

Zonnepanelen reinigen prijs

Laat je de schoonmaakwerkzaamheden toch liever aan een specialist over? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoeveel een onderhoudsbeurt gaat kosten. De prijs varieert sterk per specialist. De prijzen liggen tussen de 75 en 200 euro per onderhoudsbeurt. Daarom raden wij ook altijd aan om de prijzen voor het reinigen van zonnepanelen te vergelijken.

Zonnepanelen reinigen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je ook het optimale rendement van jouw zonnepanelen behouden? Laar dan regelmatig de zonnepanelen reinigen. Je kunt de prijzen voor het reinigen van zonnepanelen vergelijken door een offerte aan te vragen via Vindy. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 3 offertes van erkende specialisten en door deze te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op het onderhoud en laten reinigen van jouw zonnepanelen. Wacht dus niet langer en vraag een offerte aan om jouw zonnepanelen te laten reinigen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Zonnepanelen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom zonnepanelen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!