Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Zonnepanelen opbrengst

Als je aan het twijfelen bent om zonnepanelen te laten plaatsen als investering, dan ben je al snel benieuwd naar de financiële voordelen. Je bent dan benieuwd naar hoe snel je de investering hebt terugverdiend en welke voordelen je na die periode hebt. In dit artikel zullen we je wat meer vertellen over de opbrengsten van zonnepanelen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Je kunt zonder veel zorgen jouw woning of pand voorzien van zonnepanelen als je dit echt ziet als investering. Dit komt omdat je de kosten van de zonnepanelen gemakkelijk terugverdiend doordat je bespaart op de energiekosten. Hoeveel je per jaar bespaart kan je zien in onderstaande tabel.

pro tipVindy PRO tip: Let er wel op dat we er in dit voorbeeld van uitgaan van een gelijkblijvend verbruik. Dit is niet altijd het geval, maar dit zou de berekening vrij lastig maken aangezien je dan het toekomstig verbruik moet voorspellen.

Jaarlijks stroomverbruik Prijsindicatie zonnepanelen Besparing stroomkosten per jaar Terugverdientijd
2.000 kWh € 5.000 - € 6.000 € 500 10 - 12 jaar
3.000 kWh € 7.000 - € 8.000 € 750 9 - 11 jaar
4.000 kWh € 8.500 - € 10.000 € 1.000 9 - 10 jaar
5.000 kWh € 11.000 - € 12.500 € 1.250 8 - 10 jaar

Je kunt dus zien dat het ongeveer 10 jaar duurt om de investering terug te verdienen. Dit is het geval bij de huidige energieprijzen. Mochten de stroomprijzen stijgen, dan bespaar je alleen maar meer omdat je met zonnepanelen zelfvoorzienend bent.

Opbrengst zonnepanelen

Zoals eerder genoemd is er dus 10 jaar nodig om de kosten van de zonnepanelen terug te verdienen. Aangezien een zonnepaneel al snel ongeveer 25 jaar meegaat, heb je na de terugverdienperiode nog 15 jaar om echt te gaan besparen.

Nu ben je wellicht benieuwd wat je bespaart ná de terugverdientijd. Stel je woont met 4 personen in een woning dan ligt het stroomverbruik rond de 4.000 kWh per jaar. In de voorgaande tabel heb je al kunnen zien dat je in dat geval ongeveer 1.000 euro bespaart per jaar. Na de terugverdientijd van 10 jaar kan je nog 15 jaar genieten van de zonnepanelen op het dak. Dat levert in dit geval een totale besparing van 15.000 euro op! Daar kan je hele leuke dingen mee doen.

pro tipVindy PRO tip: Het mooie van zonnepanelen is dat je naast de financiële opbrengsten, ook meehelpt aan de verbetering van het milieu. Zonnepanelen zorgen namelijk voor groene stroom en daarmee worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt bij het maken van de stroom.

Rendement zonnepanelen

Als je zonnepanelen echt als pure investering wilt plaatsen dan wil je graag weten wat het jaarlijks rendement is. Dat bepaalt namelijk of je juist niet, of wel zonnepanelen laat plaatsen. Het rendementspercentage voor zonnepanelen is afhankelijk van de installatie die je laat plaatsen maar ligt meestal rond de 6,5% per jaar. Laten we eerlijk wezen, dat percentage is vele malen hoger dan de rente op de spaarrekening.

Zonnepanelen opbrengst offerte via Vindy: zó geregeld!

Wij zijn overtuigd van de opbrengsten die zonnepanelen kunnen leveren. Jij ook? Vraag dan nog vandaag een offerte voor zonnepanelen aan via Vindy! Door offertes te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de totale kosten. De offertes zijn daarnaast geheel gratis en vrijblijvend, waardoor je nergens aan vast zit. Wacht dus niet langer en bespaar op de koop en installatie van zonnepanelen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Zonnepanelen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom zonnepanelen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!