Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Tuinman prijs

Is je tuin toe aan een opknapbeurt? Schakel dan een tuinman of hovenier in. Of je nu jouw tuin wilt laten onderhouden, renoveren of zelfs opnieuw laten aanleggen, een tuinman zorgt voor prachtig eindresultaat. Maar ook voor het laten aanleggen van een oprit, terras of vijver kun je de hulp van een tuinman inzetten.

Prijzen van hoveniers kunnen onderling behoorlijk verschillen, daarom is het aan te raden om √°ltijd diverse hovenier offertes te vergelijken.

Wat kost een Tuinman?

De kosten voor een hovenier zijn natuurlijk mede afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. Zo zullen de kosten voor het ontwerpen en aanleggen van een compleet nieuwe tuin aanzienlijk hoger liggen dan tuinonderhoud in een bestaande tuin. In onderstaande tabel vind je gemiddelde prijzen voor de voornaamste tuinwerken.

Voordelen van een professionele tuinman

Het inschakelen van een hovenier heeft als voordeel dat deze volop ervaring heeft en daarnaast ook over het juiste tuingereedschap beschikt. In het geval van het aanleggen van een nieuwe tuin zal een tuinman dit dus vele malen sneller kunnen realiseren dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Zo kan de tuin in slechts enkele dagen worden omgetoverd tot een klein buitenparadijs. Maar ook bij tuinonderhoud is de klus veel sneller geklaard.

Daarnaast is het ook zo dat een tuinman altijd de lange termijn in gedachten houdt wanneer een tuin wordt ontworpen, gerealiseerd of onderhouden. Zodat je ook de komende jaren optimaal kunt genieten van jouw tuin.

Wat doet een tuinman precies?

De werkzaamheden van een hovenier zijn eigenlijk onder te verdelen in drie groepen: tuinontwerp, tuinaanleg- en renovatie en tuinonderhoud.

Bij tuinontwerp kan samen met de tuinman worden gekeken naar de wensen en behoefte voor het realiseren van een nieuwe tuin. Daarna kan de tuin worden aangelegd of in geval van tuinrenovatie zal de bestaande tuin worden voorzien van een nieuw uiterlijk. En natuurlijk is het daarna ook van belang de tuin goed te onderhouden, denk bijvoorbeeld aan het snoeien van struiken en bomen, het maaien van gras, boomverzorging en terrasonderhoud.

Wanneer een tuinman inschakelen?

Een hovenier kan eigenlijk het hele jaar door worden ingeschakeld. Zo is het eerste kwartaal bijvoorbeeld ideaal om de basis van de tuin te laten aanpakken. In het tweede en derde kwartaal is de hovenier volop bezig met zaaien, bemesten, snoeien, maaien en andere onderhoudswerkzaamheden. En ook in het naseizoen is het goed de tuin te laten verzorgen, zo dienen bepaalde bomen en planten beschermd te worden en kan de tuin winterklaar gemaakt worden.

Eenvoudig besparen op jouw hovenier

Voor het vinden van een tuinman tegen de beste prijs kun je hier eenvoudig een offerte aanvraag insturen. Wij zorgen dat deze direct wordt doorgestuurd naar meerdere hoveniersbedrijven uit jouw regio. Door te vergelijken op kwaliteit en prijs, kun je eenvoudig kiezen voor de tuinman met de voor jouw beste prijs-kwaliteit verhouding.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Tuinwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom tuinwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!