Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Velux ramen

Als je opzoek bent naar nieuwe dakramen, dan zal de zoektocht je al snel leiden naar Velux ramen. Vaak zijn zolders veel te donker en zou een nieuw, groter dakraam niet misstaan. Met een nieuw dakraam kan je de zolder tot een bruikbare ruimte maken. Maar welke opties heb je precies als je een Velux dakraam wilt laten plaatsen?

Soorten Velux ramen

Velux dakramen staan er bekend om dat ze gemakkelijk en snel door een specialist geplaatst kunnen worden. Waarschijnlijk is dat ook een van de redenen waarom je opzoek bent naar een Velux dakraam. De opties de je hebt bij de plaatsing van een dakraam lopen vrij uiteen. Je kan kiezen uit vele afmetingen, materiaalsoorten en kleuren.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat de Velux dakramen standaard met aluminium in de kleur antraciet wordt afgewerkt? Mocht je een andere kleur willen is dit ook mogelijk, maar dan moet je dat wel specifiek aangeven. Ook zijn er afwerkingen in zink en koper te krijgen.

Daarnaast kan je kiezen uit 3 verschillende soorten dakraamsystemen:

  • Tuimelvensters
  • Uitzettuimelvensters
  • Daglichtsystemen

Deze drie dakraamsoorten nemen we hieronder met je door.

Velux tuimelvenster

Wellicht heb je ze wel eens eerder gezien: ramen die je 180 graden kan draaien en die vast zitten in het middelpunt van de zijkanten. Een dakraam dat op deze manier bevestigd is wordt een tuimelvenster genoemd. Tuimelvensters hoef je niet perse de hele dag open te hebben als je de zolder geventileerd wilt hebben. Er zit namelijk een ventilatierooster in de bovenkant van het raam waardoor je altijd voorzien bent van een luchtstroom op de zolder.

Uitzettuimelvenster

Mocht je meer mogelijkheden willen, dan kan je kiezen voor een uitzettuimelvenster. Deze dakraamsoort kan ook 180 graden draaien, maar is ook te openen vanaf het onderste punt. Door de hendel, die onderaan het raam zit, te draaien kan je het bovenste bevestigingspunt selecteren en hiermee kan je het dakraam van onder naar boven openen.

Daglichtsysteem

Daglichtsystemen worden steeds populairder, maar wat is een daglichtsysteem precies? Simpel gezegd is een daglichtsysteem een ander woord voor meerdere dakramen die met elkaar gekoppeld zijn middels een koppelstuk. Velux heeft standaardpakketten beschikbaar waarbij er 2 dakramen tegen elkaar worden geplaatst. Dit kan zowel horizontaal als verticaal. Daarnaast is er nog een standaard pakket waar er 4 dakramen tegen elkaar worden geplaatst in een 2 bij 2 vorm. Je kan ook kiezen voor meer dan 2 dakramen naast elkaar, alleen is dit niet verkrijgbaar in een standaard pakket. In dat geval moet er gewerkt worden met koppelgootstukken.

pro tipVindy PRO tip: Laat daglichtsystemen altijd plaatsen door een specialist, aangezien dit geen doe-het-zelf klus is. Als een daglichtsysteem namelijk niet op de juiste manier geplaatst wordt, kan dit leiden tot lekkages. Dat wil je als eigenaar van een pand of woning natuurlijk voorkomen.

Velux ramen prijs

Nu je wat meer weet over de soorten Velux ramen die er beschikbaar zijn, ben je wellicht benieuwd naar de prijzen van Velux ramen. Als je Velux ramen wilt laten plaatsen moet je rekening houden met een aantal factoren. De grootste factoren zijn de afmetingen van het dakraam dat je wilt laten plaatsen en de afwerking die je graag wilt zien aan de binnenkant. Je kunt een dakraam namelijk met 2 materialen laten afwerken: hout en PVC.

Om iets duidelijker te krijgen wat het laten plaatsen van een Velux raam moet kosten, hebben we een prijsindicatie gemaakt voor een aantal verschillende afmetingen ramen.

De prijzen voor Velux ramen, inclusief montage, zijn als volgt:

Raam afmeting (b x h) Kosten houten raam Kosten PVC raam
66 x 98 cm € 550 - € 650 € 625 - € 725
78 x 98 cm € 600 - € 700 € 600 - € 700
78 x 140 cm € 650 - € 750 € 725 - € 825
94 x 140 cm € 775 - € 875 € 850 - € 925
114 x 140 cm € 800 - € 900 € 875 - € 950
134 x 98 cm € 825 - € 925 € 900 - € 975
134 x 140 cm € 975 - € 1.075 € 1.050 - € 1.125

Let er bij deze prijzen wel op dat ze slechts ter indicatie zijn. Voor andere afmetingen kan je het best een offerte aanvragen die aansluit op jouw situatie. Dit is sowieso geen overbodige taak. De prijzen die de specialisten hanteren kunnen namelijk flink verschillen.

Velux ramen offerte via Vindy: zó geregeld!

Heb je interesse in Velux ramen en ben je benieuwd wat de totale kosten in jouw situatie zullen zijn? Vraag dan een offerte aan via Vindy! Door de ontvangen offertes te vergelijken kan je flink besparen. Soms tot wel 40% op de totale kosten! Zorg dus dat je niet teveel betaald en vraag nog vandaag een offerte voor Velux ramen aan!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Kozijnen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom kozijnen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!