Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Kruipkelder isoleren

Als je last hebt van vocht in de woning dan kan je overwegen om de kruipkelder te laten isoleren. De kruipruimte heeft vaak nog geen isolatie en wordt alleen gebruikt om de leidingen door te laten lopen. Deze ruimte kan vaak zeer vochtig worden, zeker als er weinig tot geen kruipruimte ventilatie is. Om de kruipkelder minder vochtig te maken zijn er verschillende vormen van isolatie die dit tegen kunnen houden. Maar waarmee kan je een kruipkelder laten isoleren? Hoeveel kost het om de kruipkelder te laten isoleren?

Kruipkelder isoleren

De kruipruimte isoleren kan op twee verschillende manieren en iedere manier gebruikt weer andere isolatiemateriaal. De eerste manier om een kruipkelder te isoleren is door gebruik te maken van bodemisolatie.

Als je kiest voor bodemisolatie doe je dit meestal om van overtollig vocht af te komen. Meestal worden hier isolatiechips voor gebruikt. Deze chips zijn gemaakt van piepschuim en worden los over de bodem van de kruipkelder geplaatst. Groot voordeel van dit materiaal is dat je nog gewoon bij de leidingen kan indien nodig. Dit is ook het geval bij isolatieparels, alleen zijn de isolatieparels meer geschikt voor de minder hoge kruipkelders aangezien ze wat compacter zijn dan isolatiechips.

Naast isolatiechips en isolatieparels bestaat er ook schelpen isolatie. Schelpen isolatie heeft dezelfde functie als de isolatiechips en isolatieparels, alleen is deze vorm van isolatie wat duurzamer dan andere twee. Schelpen zijn meer geschikt als er ook een muffe lucht in de kruipruimte hangt. Daarnaast zijn de schelpen geheel vuurbestendig en verliezen ze nooit hun werking.

pro tipVindy PRO tip:
Ga eerst bij jezelf na wat het doel voor jou is om de kruipkelder te laten isoleren. Wil je een warmere vloer, dan kan je beter voor kiezen om de bovenkant van de kruipkelder te isoleren. Ben je juist op zoek naar een minder vochtige kruipkelder? Kies dan voor een bodemisolatie.

Mocht je meer comfort in de woonkamer willen, dan kies je voor een isolatie aan de bovenkant van de kruipkelder. Het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte, wordt gedaan om een koude vloer te voorkomen. Dit wordt ook wel vloerisolatie genoemd. Het isoleren van de vloer kan met vele verschillende materialen. Denk dan aan isolatieplaten van PUR isolatie, PIR isolatie, EPS isolatie, XPS isolatie en isolatie door middel van luchtkussens. Je kunt meer informatie vinden over vloerisolatie op onze vloer isolatie pagina.

Kruipkelder isoleren prijs

De kosten van kruipruimte isolatie verschillen aan de hand van een aantal elementen.

Enkele van deze elementen zijn:

  • Hoogte van de kruipruimte
  • Het type woning of pand
  • De vochtigheid in de kruipkelder
  • Isolatiemateriaal dat je kiest
  • Laagdikte van het isolatiemateriaal dat je kiest
  • Oppervlakte dat je wilt laten isoleren
  • Of de ruimte nog opgeruimd moet worden

Als je precies wilt weten wat het gaat kosten om jouw kruipruimte te isoleren, dan is het aan te raden om offertes aan te vragen voor een isolatiespecialist. Als je via Vindy offertes aanvraagt, kan je verschillende specialisten vergelijken. Zo kan je flink besparen op de kosten van kruipruimte isolatie.

pro tipVindy PRO tip:
Geef de reden voor isolatie altijd door aan de isolatiespecialist, die kan namelijk jou adviseren op het gebied van kruipruimte isolatie. Zo ben je altijd verzekerd van de beste isolatiekeuze voor jouw kruipkelder.

Toch zijn er richtprijzen die je kan aanhouden als je opzoek bent naar kruipkelder isolatie. De gemiddelde materiaalkosten per materiaal zitten op de volgende bedragen:

  • Isolatieparels: tussen de 18 en 23 euro per vierkante meter
  • Isolatiechips: tussen de 20 en 25 euro per vierkante meter
  • Schelpen isolatie: tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter

Kruipkelder isolatie offerte via Vindy: zó geregeld!

Voelt de vloer koud of vochtig aan of wil je jouw houten vloer beschermen tegen houtrot? Laat dan de kruipruimte isoleren. Door meerdere offertes aan te vragen via Vindy, kan je tot wel 40% besparen op kruipkelder isolatie. Dit doe je door de offertes te vergelijken, zo ben je er zeker van dat je geholpen wordt door een gespecialiseerd isolatie bedrijf. Blijf dus niet met een vochtige kruipruimte zitten en vraag nog vandaag een kruipkelder isolatie offerte aan!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!