Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Graffiti verwijderen

Heb je een bedrijfspand of hoekwoning? Dan heb je vast wel eens last gehad van graffiti op de gevel. Dit is vervelend en wil je zo snel mogelijk laten verwijderen. Maar wie kan je helpen bij het verwijderen van graffiti? Op welke manier wordt graffiti van de gevel verwijderd?

Graffiti weghalen

We snappen het goed dat je de graffiti op jouw gevel zo snel mogelijk wilt laten verwijderen. Dit is gelukkig geen probleem. Afhankelijk van de hardnekkigheid van de graffiti moet er wel een andere vorm van gevelreiniging toegepast worden. De soorten gevelreiniging waarmee graffiti verwijderd kan worden zijn: stoomreiniging, reinigen met reinigingsmiddel en het stralen van de gevel.

pro tipVindy PRO tip: Een gevelreinigingsspecialist kan bepalen wat in jouw geval de beste vorm is om de graffiti te verwijderen. Dit kan namelijk afhankelijk zijn van de ondergrond en hardnekkigheid van de graffiti. Laat daarom de graffiti altijd verwijderen door een specialist. Zo ben je verzekerd van een perfect resultaat zonder beschadigingen aan de gevel.

Stoomreinigen

Wil je graffiti laten verwijderen dat niet hardnekkig is? Dan wordt er meestal gekozen voor stoomreiniging of het stoomcleanen van de gevel. Bij deze vorm van gevelreiniging wordt het water kokendheet gemaakt waarna het onder grote druk tegen de gevel gespoten wordt. Dit moet ervoor zorgen dat de verf in het water oplost en van de gevel af spoelt.

Graffiti reinigingsmiddel

Vaak is het stoomreinigen niet effectief genoeg en moet er grovere middelen ingezet worden om de graffiti te verwijderen. In dat geval wordt er vaak gekozen om eerst een chemisch reinigingsmiddel aan te brengen op de gevel. Ook deze vorm van graffiti verwijderen is niet altijd geschikt. Sommige reinigingsmiddelen kunnen namelijk chemisch werken met bepaalde gevelstenen waardoor ze beschadigd kunnen raken.

Stralen

Is zelfs reinigingsmiddel niet voldoende om jouw gevel schoon te krijgen? Dan wordt ervoor gekozen om de gevel te stralen. Door straalmiddel op de gevel te spuiten kan zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderd worden. Het straalmiddel bestaat uit een mengsel van water en zandkorrels en dat schuurt als het ware de verf van de muur.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je bij graffiti op een monumentaal pand eerst moet laten onderzoeken wat voor verf er gebruikt is? Dit moet gedaan worden om te voorkomen dat het reinigen het aanblik van het pand zal veranderen. Laat in dat geval dus altijd een reinigingsspecialist naar de schade kijken voordat je het laat reinigen.

Anti-graffiti coating

Wil je voorkomen dat jouw gevel nog een keer gestraald moet worden om hardnekkig graffiti te verwijderen? Dan kan je na het verwijderen van de graffiti een anti-graffiti coating laten aanbrengen op de gevel. Deze coating zorgt ervoor dat er bij een volgende keer, de graffiti gemakkelijk te verwijderen is. Dit komt doordat de coating de verf niet in de gevel laat intrekken.

Graffiti verwijderen kosten

Nu je weet op welke manieren je de graffiti van jouw gevel kan laten verwijderen, ben je vast benieuwd naar de kosten die ermee gemoeid gaan. Het is lastig om een hele precieze prijs in te schatten voor het verwijderen van graffiti. Het is namelijk onder andere afhankelijk van de ondergrond, de grootte van de graffiti en de hardnekkigheid van de graffiti.

Er zijn wel richtprijzen te geven die je in gedachte kunt houden bij het verwijderen van graffiti. De richtprijzen kan je in de volgende tabel:

Manier van graffiti verwijderen Prijsindicatie per m2
Stoomreinigen van de gevel € 4 - € 12
Toepassen reinigingsmiddel € 7 - € 15
Stralen van de gevel € 10 - € 20

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat de prijzen per gevelreiniger flink kunnen verschillen? De prijzen die de gevelreinigingsbedrijven hanteren kunnen sterk variëren en daarom kan dezelfde klus bij de een meer kosten dan bij de ander.

Graffiti verwijderen offerte via Vindy: zó geregeld!

Kom je plots graffiti tegen op de gevel en wil je daar graag van af? Laat dan jouw gevel zo snel mogelijk reinigen. Je kunt besparen op het verwijderen van graffiti door een offerte aan te vragen via Vindy. Door de offertes die je ontvangt te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op het laten verwijderen van graffiti. Wacht dus niet langer en vraag nog vandaag een offerte aan voor het verwijderen van graffiti van jouw gevel.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!