Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel reinigen

Elke gevel wordt op den duur vuil en een smerige gevel zorgt voor een lelijk aanzicht van een woning of pand. Dat wil je natuurlijk niet hebben en kies je ervoor om de gevel te laten reinigen. Er zijn verschillende soorten gevelreiniging mogelijk. Maar welke optie is het meest geschikt om jouw woning of pand te reinigen?

Zandstralen gevel

Allereerst kan je jouw gevel zandstralen of beter gezegd: laten zandstralen. Het stralen van de gevel laat je vooral doen bij hardnekkig vuil. Bij het zandstralen wordt er een mengsel van straalzand en water op de gevel aangebracht. Het middel poetst als het ware het vuil weg. Vervolgens wordt het afval dat hierdoor veroorzaakt wordt opgevangen en afgevoerd. Het grote voordeel van zandstralen is dat het op lage druk wordt aangebracht. Bij de meeste steensoorten hoef je jezelf dus niet druk te maken dat de gevel beschadigd wordt.

pro tipVindy PRO tip: Let op: bij het zandstralen van de gevel is er vaak een vergunning nodig. Meestal wordt dit geregeld door de specialist die je inschakelt om jouw gevel te reinigen. Het is verstandig om dit wel altijd na te vragen aan de desbetreffende specialist..

Chemisch reinigen gevel

Het chemisch reinigen van de gevel is een gevelreiniging die meestal wordt toegepast als je verfresten van de gevel wilt laten verwijderen. Bij chemische gevelreiniging wordt er een soort schoonmaakmiddel op de muur gesmeerd die ervoor zorgt dat het vuil opgelost wordt. Nadat het vuil in zijn geheel is opgelost, wordt het middel van de muur afgespoeld. Omdat er niet-natuurlijke stoffen worden gebruikt bij deze vorm van gevelreiniging, moet het afvalwater worden opgevangen en worden afgevoerd. Per steensoort zal er een andere reinigingsmiddel worden gebruikt. Dit kan van invloed zijn op de totale kosten van het reinigen van de gevel.

Stoomreinigen gevel

Tenslotte kan je de gevel ook nog laten reinigen door middel van stoom. Een gevel reinigen met stoom wordt vooral gedaan om algen en mos tegen te verwijderen van de gevel. In tegenstelling tot het zandstralen, wordt er bij het reinigen met stoom wel een hoge druk gebruikt. Daarnaast wordt het water verhit om ervoor te zorgen dat de druk in combinatie met de hitte het vuil kan verwijderen. Het afvalwater hoeft niet te worden opgevangen, aangezien er alleen met water wordt gewerkt. Dit zorgt ervoor dat gevelreiniging met stoom de goedkoopste vorm van gevelreiniging is.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat stoomreinigen vaak gebruikt wordt om onder andere kauwgom te verwijderen? Mocht je dus last hebben van veel kauwgom aan de gevel, dan is het reinigen van de gevel met stoom de beste optie voor jou!

Impregneren gevel

Wij raden het aan om de gevel na het reinigen ook direct te laten impregneren. Het impregneren, of hydrofoberen, zorgt voor een gevel die beter bestand is tegen vocht en daarmee direct beter bestand is tegen schimmels, algen en andere organismen die zich graag tegen de gevel nestelen.

Doordat de gevel beter bestand is tegen vocht, zal je ook niet zo snel last meer krijgen van vorstschade. Water zet zich namelijk uit als het bevriest en dit is een van de veroorzakers van scheuren in gevels en voegen. Als je dus de gevel laat impregneren bescherm je ook meteen de voegen tegen schade, waardoor je de gevel niet van nieuwe voegen hoeft te voorzien. Zo geniet je langer van een schone en sterke gevel.

Gevelreiniging prijs

Als je jouw gevel wilt laten reinigen door een specialist, ben je natuurlijk ook benieuwd wat dat dan moet gaan kosten. De gevelreiniging kosten kunnen verschillen per bedrijf, maar je kunt over het algemeen de volgende richtprijzen in het achterhoofd houden.

  • Zandstralen: tussen 10 en 20 euro per m2
  • Chemisch reinigen: tussen 15 en 25 euro per m2
  • Stoomreinigen: tussen 5 en 15 euro per m2
  • Impregneren: tussen 5 en 15 euro per m2

De prijzen zijn wel afhankelijk van de hoeveelheid vierkante meter gevel dat gereinigd moet worden. Daarnaast kan ook het materiaal dat nodig is om de gevel te reinigen van invloed zijn op de kosten. Voor een precieze prijsindicatie raden wij aan om offertes aan te vragen voor jouw specifieke situatie.

Gevel reinigen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je weer een stralende gevel krijgen? Kies er dan voor om de buitenmuren van jouw woning of pand te laten reinigen. Je kan besparen op gevelreiniging door offertes aan te vragen via Vindy en deze met elkaar te vergelijken. De besparing kan soms wel oplopen tot 40% van de totale kosten! Blijf dus niet zitten met een smerige gevel en vraag nog vandaag een offerte aan voor gevel reinigen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!