Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel impregneren

Heb je ook een gevel die vatbaar is voor vuil? Dan is het verstandig om jouw gevel te laten impregneren. Maar wat doet het impregneren met jouw gevel? In dit artikel kan je meer lezen over het impregneren van de gevels van jouw pand of woning.

Hydrofoberen gevel

Als je jouw gevel laat impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, dan laat je een beschermlaag aanbrengen tegen vocht en vuiligheid. Door het aanbrengen van deze laag zorg je ervoor dat vuil zich minder makkelijk kan hechten, waardoor de gevel langer schoon blijft. Ook zorgt het middel ervoor dat vocht zich niet tot nauwelijks in de muren kan trekken.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat de meeste impregneermiddelen een brandwerende stof bevatten? Door het impregneren van jouw gevel bevorder je dus ook de brandveiligheid van jouw pand of woning.

Voordat dit kan gebeuren moet je er wel zeker van zijn dat de gevel goed schoon is. Dan vraag je jezelf natuurlijk af waarom dit het geval is? Dit komt doordat het impregneermiddel anders niet goed kan hechten aan de gevel, waardoor je een slecht werkende beschermingslaag zou krijgen.

Mocht je de gevel hebben laten reinigen, dan kan je het geheel laten impregneren. Hierbij wordt er impregneermiddel op waterbasis over de gevel gesproeid. Laat dit altijd door een gevelreinigingsspecialist doen, aangezien er wel genoeg impregneermiddel moet worden aangebracht. Wordt dit niet gedaan, dan zal er geen goede laag op de gevel zitten, wat tot vochtproblemen kan leiden.

Dat is meteen ook het grootste voordeel van het impregneren, want veel gevels raken juist beschadigd door vochtproblemen. In de winter bevriest dit vocht en als dat in je gevels zit zal het uitzetten en tot scheuren gaan leiden. Door de gevel te laten impregneren zal je dit probleem niet hebben.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je prima kunt besparen op het impregneren van de woning? Je kan dit doen door zowel het reinigen, als het impregneren door dezelfde specialist te laten uitvoeren. Vaak krijg je dan een combinatieprijs voor de gehele klus, waarbij je korting op de totaalprijs krijgt.

Dak impregneren

Ben je van plan om jouw gevel te laten impregneren? Denk er dan ook eens over na om het dak van jouw woning of pand ook direct te laten impregneren. Als je dat laat doen zal het vocht, zoals regen, van het gebouw afglijden. Het vocht kan dan niet in jouw woning of pand trekken dankzij het impregneermiddel.

Kosten gevel impregneren

Nu je bekend bent met de voordelen van het impregneren van jouw pand of woning, ben je wellicht benieuwd naar de kosten van de klus. Deze kunnen per specialist flink verschillen, aangezien ieder zijn eigen prijs kan vragen.

De richtprijzen voor de werkzaamheden die met het impregneren te maken hebben zijn als volgt:

Werkzaamheden Prijsindicatie per m2
Gevel reinigen € 5 - € 20
Impregneren gevel € 5 - € 15
Impregneren dak € 5 - € 10

Beschik je dus over een gevel van totaal 30m² en wil je deze laten reinigen en impregneren, dan kost het totaal je ongeveer tussen de 350 en 1000 euro. Je kan hier wel op besparen door verschillende specialisten met elkaar te vergelijken.

Gevel impregneren offerte via Vindy: zó geregeld!

De prijzen van gevelreinigingsspecialisten kan je gemakkelijk vergelijken middels offertes. Vraag via Vindy een offerte aan voor het impregneren van jouw gevel. Door het vergelijken kan je soms tot wel 40% van de totale kosten besparen! Wacht daarom niet langer en vraag nog vandaag een offerte aan om jouw gevel te laten impregneren.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!