Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Werfkast

Ben je flink aan het verbouwen en heb je elektriciteit nodig tijdens het verbouwen? Is de elektrische installatie van jouw woning of pand nog niet gebruiksklaar? Dan is een werfkast een ideale oplossing om toch elektriciteit op de gewenste plek te krijgen, voordat bijvoorbeeld de zekeringkast klaar is, of als uiteindelijke oplossing bij een werf. Een werfkast wordt vooral gebruikt bij een renovatieproject of nieuwbouw. Het is een tijdelijke installatie waardoor een werf toch van elektriciteit kan worden voorzien.

Werfkast plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar een werfkast kan je ervoor kiezen om er een te huren of te kopen. Meestal wordt er toch voor gekozen om er een te huren aangezien je de werfkast na de verbouwing niet meer nodig zal hebben. Het voordeel hiervan is dat je een werfkast vaak huurt bij een aannemer of elektricien, die het plaatsen van een werfkast voor je uit handen kan nemen. Bij het plaatsen van een werfkast moet er goed opgelet worden op een aantal elementen zoals de aarding en locatie van de werfkast.

De kosten voor het huren van een werfkast bedragen zo’n 10 tot 50 euro per maand. Deze prijs hangt af van hoe krachtig de werfkast moet zijn. Ben je er niet zeker van welke werfkast geschikt is voor jouw wensen? Vraag dan een elektriciteitswerken specialist om advies bij de keuze voor een werfkast.

pro tipVindy PRO tip: Als je de elektrische installatie in jouw pand of woning door het bedrijf laat leggen waar je de werfkast van wilt huren, dan is de huur van de werfkast vaak gratis. Zo bespaar je veel geld op het huren van een werfkast!

Keuring werfkast

Voordat je de werfkast in gebruik kan nemen, is het nodig om de werfkast en de aansluitingen te laten keuren. Je hebt een rapport met goedkeuring nodig om de netbeheerder te overtuigen dat het veilig is om de werfkast aan te sluiten op het net. Bij de keuring wordt er gekeken of alles veilig, op de juiste manier en volgens de AREI richtlijnen is aangesloten.

Enkele punten waarop gelet wordt zijn:

  • Er moet een elektrisch bord zijn dat aan enkele voorwaarden moet voldoen.
  • Er moet een goede aarding van de werfkast zijn.
  • Er moet minstens één hoofdschakelaar aanwezig zijn.
  • Er moeten minstens twee stopcontacten en automaten aanwezig zijn.
  • Daarnaast worden er enkele metingen uitgevoerd zoals een isolatiemeting, en het meten van de spreidingsweerstand van de aarding.

De kosten voor een keuring van de werfkast liggen rond de 100 euro. Let er wel op dat de prijzen per keurder kunnen verschillen, dus is het vergelijken van prijzen geen slecht idee.

Werfkast aansluiten

Om een werfkast werkend te krijgen moeten er enkele stappen worden doorlopen om alles aangesloten te krijgen. Je moet eerst duidelijk krijgen waar de werfkast moet komen te staan, hoe lang deze er moet staan en het totale vermogen dat de werfkast moet hebben. Dit is namelijk nodig omdat je bij de netbeheerder een zogeheten tijdelijke aansluiting moet aanvragen. Ook zal de netbeheerder degene zijn die de werfkast aansluit.

pro tipVindy PRO tip: Het is belangrijk dat je alles op tijd aanvraagt. Je wilt namelijk geen vertraging oplopen bij het verbouwen van jouw woning of pand.

Het is mogelijk dat de aannemer of elektricien waarvan je een werfkast wilt huren of kopen je begeleidt bij deze stap. Je kunt er ook voor kiezen om een werfaansluiting met definitieve kabel aan te vragen. Als dat het geval is dan wordt de kabel van de werfaansluiting ook gebruikt voor de uiteindelijke aansluiting. Wil je de werfkast plaatsen op de plek waar de uiteindelijke meterkast komt? Dan is het vereist dat je de woning winddicht hebt gemaakt.

Als de aanvraag is goedgekeurd door de netbeheerder krijg je een offerte van de netbeheerder wat de kosten voor het aansluiten zullen bedragen. Als je het daarmee eens bent en een akkoord geeft, kan je het geheel laten aansluiten op het elektriciteitsnet.

Werfkast offerte via Vindy: zó geregeld!

Heb je dus behoefte aan elektriciteit op een werf? Huur of koop dan een werfkast bij een erkend elektriciteitsspecialist. Door een offerte aan te vragen via Vindy kan je soms wel tot 40% besparen op het huren of kopen van een werfkast!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!