Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

LED verlichting installeren

Als je wat sfeer mist in jouw woning kan je er over nadenken om eens de verlichting op andere plekken in de woning te laten plaatsen. Vaak zie je dit gebeuren als er toch al verbouwingsplannen zijn. Tegenwoordig zie je dat er steeds meer led verlichting gebruikt wordt om een woning of pand sfeervol mee te verlichten. Waarom is led verlichting zo populair? Hoe sluit je led verlichting aan in de woning of maak je het onderdeel van de domotica in huis? Is het interessant om led verlichting toe te passen in jouw bedrijfspand?

Led verlichting

Led verlichting is bijna niet meer weg te denken uit de panden en woningen van tegenwoordig. Toch beschikken veel van deze panden en woningen nog niet over led verlichting. Vooral de oudere gebouwen zijn vaak niet voorzien van led verlichting. Dit is eigenlijk heel zonde, aangezien led verlichting veel voordelen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen.

De voordelen van led verlichting zijn:

  • Ze zijn vele malen zuiniger dan de oude gloei- en halogeenlampen.
  • Ze gaan vele malen langer mee, vaak tot wel 50.000 branduren. Omgerekend is dat meer dan 17 jaar als de verlichting 8 uur per dag aanstaat.
  • Ze hebben geen opwarmtijd en hebben daarmee direct de gewenste kleur, in tegenstelling tot spaarlampen.
  • De led verlichting is in vele kleuren te krijgen, vaak is de kleur van led verlichting ook zelf aan te passen.

Vooral het laatste punt is een hele belangrijke, aangezien je met verschillende kleuren en gedimd licht al een hele andere sfeer neer kunt zetten, zonder alle lampen te vervangen. ‘s Avonds is er namelijk vaak een andere sfeer vereist dan in de ochtend of middag.

pro tipVindy PRO tip: Kies niet per se voor de goedkoopste led lampen. Deze kunnen namelijk wat onnatuurlijk licht geven, wat niet in elke situatie gewenst is. Let daar dus goed op als je met led verlichting echt een bepaalde sfeer wilt neerzetten.

Bedrading led verlichting

Bij het installeren van led verlichting is de bedrading een essentieel onderdeel van de installatie. Er moet namelijk goed gekeken worden naar plaatsing van de lampen met daarbij de stroomgroepen in de gaten houden. Je wilt namelijk niet dat de groepen overbelast raken.

Mocht je een led lamp met dimmer willen, dan vergt de installatie wat extra aandacht. Daar komt nog bij dat niet elke led lamp dimbaar is, en als ze wel dimbaar zijn dan kunnen ze vaak niet van 0 tot 100% gedimd worden. Een elektricien kan een led lamp voor je aanschaffen en met een dimmer installeren in jouw woning of pand. Als je zelf led verlichting koopt dan moet je op de verpakking kijken of ze dimbaar zijn of niet.

pro tipVindy PRO tip: Om een onveilige en overbelastte stroomgroepen te voorkomen, raden wij aan om de led verlichting te laten plaatsen door een elektricien. Die weet precies hoe hij de bedrading van de led verlichting moet verdelen om ervoor te zorgen dat er geen overbelasting ontstaat.

Zeker als de wat grotere panden zoals bedrijfspanden moeten worden voorzien van led verlichting, zoals inbouwspots plaatsen, vergt dit heel wat onderzoek. Soms moet er zelfs een extra groep geplaatst worden om de verlichting toe te passen. Om jezelf deze ellende te besparen, kan je ervoor kiezen om een elektricien in te schakelen.

Subsidie led verlichting

Als je led verlichting laat plaatsen in een bedrijfspand kan je van de netbeheerder een premie ontvangen. Hierbij moet je wel kunnen aantonen dat je er qua energiebesparing flink op vooruit gaat. Een elektricien kan je helpen bij het aanvragen en invullen van de relighting premie. Relighting houdt in dat de gehele oude lichtinstallatie moet worden afgebroken en worden vervangen door nieuwere, energiezuinige verlichting. Kijk voor de voorwaarden van de premie even op de site van de desbetreffende netbeheerder.

pro tipVindy PRO tip: Een elektricien kan je uitstekend helpen met het duidelijk krijgen van de voorwaarden van de subsidie en waar de lichtinstallatie dan aan moet voldoen om voor die subsidie in aanmerking te komen.

Led verlichting installeren offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je van plan nieuwe verlichting te laten plaatsen? Schakel dan een elektricien in om nieuwe led verlichting te laten plaatsen. Je kunt besparen op het laten plaatsen van led verlichting door offertes te vergelijken via Vindy. Soms kan je tot wel 40% besparen op de installatie van led verlichting! Wacht dus niet langer en creëer een perfecte sfeer in jouw woning of bedrijfspand door offerte aan te vragen om led verlichting te laten installeren.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!