Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

TPO dakbedekking

De wereld van dakbedekking staat natuurlijk niet stil en er komen steeds meer materiaalsoorten uit die steeds beter bestand zijn tegen allerlei elementen. Om die reden zijn kunststof dakbedekkingen steeds populairder geworden. Een van die populaire kunststoffen is TPO, wat staat voor thermoplastische poly-olefinen. TPO is een van de vele soorten die vallen onder de term thermoplastische elastomeren, oftewel TPE. Dit zijn materialen die bij het verwarmen ervan wat elastisch zijn en bij afkoeling weer stevig wordt. In dit artikel zullen we wat meer vertellen over TPO en waarom het zo populair is als dakbedekking.

Wat is TPO?

We gaan je verder niet vervelen met allerlei lastige termen dus we gaan het kort houden. TPO heeft wat weg van rubber en is het beste te beschrijven als een combinatie van de bekende dakbedekkingsmaterialen EPDM en PVC folie. TPO biedt een middenweg in deze materialen en bevat de beste eigenschappen van beide materialen.

De top 4 voordelen van TPO
Maar nu vraag je jezelf misschien af wat de beste eigenschappen van TPO zijn. De eigenschappen die wij het best vinden staan hieronder beschreven.

  • TPO is in meerdere kleuren verkrijgbaar, waaronder wit. Dit geeft esthetisch gezien een heel mooi aanzicht. Zeker niet onbelangrijk als het een dak is waar je regelmatig bovenop kijkt.
  • TPO is een zeer milieuvriendelijk materiaal, aangezien het geen schadelijk stoffen bevat.
  • TPO is in tegenstelling tot PVC wél bestand tegen bitumen.
  • De witte variant van TPO zorgt ervoor dat de efficiëntie van zonnepanelen op hetzelfde dak omhoog gaat. Dit komt doordat de wit variant van TPO het zonlicht weerkaatst.

pro tipVindy PRO tip: TPO is een lastig materiaal om mee te werken dus raden we aan om dit aan te laten brengen door een gespecialiseerde dakdekker. Je kan besparen op de kosten van een dakdekker door offertes aan te vragen via Vindy en deze te vergelijken. Zo bespaar je op de aanleg van TPO en weet je zeker dat je naderhand een perfecte dakbedekking hebt.

Wat kost TPO?

Net als bij andere dakbedekkingsmaterialen is de prijs van TPO sterk afhankelijk van veel factoren. Enkele van deze factoren zijn: de hoogte waarop gewerkt moet worden, het totale oppervlakte dat voorzien moet worden van TPO en de bereikbaarheid van het dak.

Toch kunnen we een schatting maken van de kosten. De richtprijs voor het laten plaatsen van TPO inclusief isolatie varieert van 60 tot 80 euro per vierkante meter. Let hierbij wel op dat het slechts om een schatting gaat.

TPO offerte via Vindy: zó geregeld!

Lijkt TPO voor jouw dak de ideale dakbedekking? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel het gaat kosten om jouw dak te bedekken met TPO. Hier kan je gemakkelijk achter komen door meerdere offertes aan te vragen via Vindy. Als je deze offertes vergelijkt kan je ook nog eens flink besparen op de totale kosten. Het kan soms wel een besparing opleveren van maar liefst 40%!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!