Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Roofing dakbedekking

Roofing is een ander woord voor een bitumen dakbedekking. Dit is een van de meest gekozen materialen om een plat dak te voorzien van dakbedekking. We gaan hieronder wat meer vertellen over roofing.

Alles over roofing

Roofing is een materiaal wat al langere tijd gebruikt wordt om platte daken te bedekken. Op de wat oudere gebouwen ligt er vaak een oude variant van roofing, die kwetsbaar kan zijn. Vaak zie je dat oude roofing beschadigd raakt door zonlicht en uv-straling. Het materiaal wordt in stroken aangebracht op het dak.

pro tipVindy PRO tip: Je kan het beste een dakdekker inschakelen om een roofing dakbedekking aan te leggen. De klus is namelijk vrij lastig en vergt veel precisie. Je kan hier wel op besparen door offertes aan te vragen via Vindy. Het vergelijken van de prijzen kan je tot wel 40% op de totaalprijs schelen. Snel verdiend!

De nieuwere varianten zijn daar vaak al stukken beter tegen bestand en hierdoor kan deze dakbedekking ongeveer 20 jaar mee. Om een roofing langer mee te laten gaan kan je ervoor kiezen om kiezels op het dak te leggen zodat deze het zonlicht tegenhouden.

Roofing heeft vele voordelen

Waarom wordt roofing nog gebruikt als het al wat ouder is? Dit komt door de vele pluspunten die het materiaal heeft. Het is namelijk een materiaal dat zich goed hecht aan de ondergrond. In tegenstelling tot EPDM is roofing zeer goed bestand tegen chemische stoffen zoals chloor, dus is het goed te gebruiken boven een zwembad.

  • Het is zeer onderhoudsvriendelijk.
  • Het materiaal is compleet waterdicht.

Dit zijn de 2 soorten roofing
Ben je opzoek naar roofing? Let er dan op dat er twee verschillende soorten roofing beschikbaar zijn. Elke soort heeft zo zijn eigenschappen, die we hieronder kort met je doornemen

APP bitumen is een roofing soort die bij hogere temperaturen wat zachter wordt. Hierdoor kan je prima werken met dit materiaal. Wat hier beter aan is in vergelijken met de oude bitumen, is dat de APP variant stukken beter tegen het zonlicht kan.

SBS bitumen is weer een andere variant roofing. Het verschil met de APP variant is dat de SBS wat flexibeler is. Ook kleeft de SBS bitumen wat beter dan de APP variant. Daarnaast heeft SBS bitumen wel een klein nadeel. Het materiaal is namelijk wat moeilijker te plaatsen bij warme zomerdagen.

pro tipVindy PRO tip: Om er zeker van te zijn dat je kiest voor de soort die het best in jouw situatie past is het verstandig om dit te overleggen met een gespecialiseerde dakdekker. Die kan namelijk voor je beoordelen welke van de twee soorten roofing het meest geschikt is.

De kosten van roofing

Nu vraag je jezelf misschien af wat een roofing dakbedekking dan moet kosten. De prijzen van dakbedekking zijn altijd afhankelijk van een aantal factoren.

Deze factoren zijn onder andere:

  • Hoe gemakkelijk de dakdekkers bij het dak kunnen komen met materialen.
  • De oppervlakte die voorzien moet worden van roofing. Hoe groter de oppervlakte, des te lager de prijs per vierkante meter wordt.
  • De manier van aanbrengen heeft ook invloed op de prijs.

Over het algemeen zou je kunnen aanhouden dat het laten leggen van een roofing ongeveer 50 euro per vierkante meter zal kosten. Even ter vergelijking: dit is goedkoper dan EPDM en is daarom nog steeds een zeer populaire dakbedekking. Maar nogmaals, dit is sterk afhankelijk van eerder genoemde factoren.

Roofing offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je precies weten hoeveel een roofing voor jouw dak moet kosten? Dan is het aan te raden om meerdere offertes via Vindy aan te vragen. Door het vergelijken van deze offertes kan je ook nog eens flink besparen op de kosten. De besparing kan oplopen tot wel 40% van de totale kosten van een roofing.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!