Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

PVC dakbedekking

Je kunt een dak met vele soorten kunststof bedekken. Een van de populairste kunststof dakbedekkingen is PVC folie. Het mag dan misschien goedkoop klinken, maar er zitten vele pluspunten aan het gebruik van een dakbedekking van PVC. In dit artikel lees je meer over de voordelen, de soorten en de kosten van een dakbedekking van PVC folie.

De top 3 voordelen van PVC

Maar waarom is het een populaire vorm van dakbedekking? Dat komt door de vele positieve kenmerken die het materiaal PVC met zich meebrengt.

Dit zijn enkele voordelen van het gebruik van PVC als dakbedekking:

  • Het is zeer licht, waardoor jouw dak niet hoeft te beschikken over een zware dakconstructie. Ook zorgt deze eigenschap ervoor dat PVC een makkelijk materiaal is om mee te werken.
  • PVC gaat vrij lang mee. Het materiaal heeft een levensduur die kan oplopen tot wel 30 jaar!
  • Het is een kunststofsoort die 100% te recyclen valt. Dus is PVC een van de meest milieuvriendelijke dakbedekkingen die er te verkrijgen is.

Zeker niet onbelangrijk: het is ook gewoon voordelig! Daar worden we natuurlijk allemaal blij van.

Nadelen van PVC folie

PVC dakbedekking heeft niet alleen maar voordelen. Er zijn enkele punten waarmee je goed rekening moet houden als je wilt gaan kiezen voor een PVC dakbedekking.

Deze punten zijn:

  • Een dak bedekken met PVC folie is vaak vrij intensief werk en is lastig zelf te doen. Om er zeker van te zijn dat je een perfect aangelegd dak krijgt, is het verstandig om de klus uit te laten voeren door een dakdekker.
  • PVC is niet geheel onderhoudsvrij. Maar wees gerust, het onderhoud dat een PVC dakbedekking vergt is niet heel ingrijpend. Het gaat hier namelijk om een half jaarlijkse schoonmaakbeurt van het dak. Het schoonmaken kan je gewoon doen met water, dit is meestal ruim voldoende om het dak schoon te krijgen.
  • Er is een tussenlaag vereist als je een oude bitumen dakbedekking hebt liggen en het PVC folie eroverheen wilt laten leggen. Dit komt doordat het bitumen deel het PVC kan aantasten.

pro tipVindy PRO tip: Bij het aanleggen van PVC folie op een dak is het belangrijk dat er geen plooien in het materiaal zitten. Controleer daarnaast ook de naden waar de vlakken bij elkaar komen.

Kosten PVC dakbedekking

Zoals al eerder genoemd is de prijs een van de grote voordelen van een PVC dakbedekking. Toch is een goede prijsindicatie lastig te geven, dit omdat de prijs voor het plaatsen van PVC folie van veel dingen afhangt. Denk hierbij aan onder andere de oppervlakte die bedekt moet worden, de bereikbaarheid van het dak en welke bestaande dakbedekking er al ligt.

Je zou wel kunnen kijken naar de materiaalkosten. Je kan PVC folie meestal op rollen inkopen. Deze rollen zijn vaak iets meer dan een meter breed en verschillen in lengte, meestal variërend van 10 tot 20 meter. Als maatstaf kan je voor PVC dakbedekking een prijs rekenen van 7 tot 15 euro per vierkante meter aan materiaal.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat PVC folie in verschillende diktes verkrijgbaar is? Dikkere PVC folie is vaak wat duurder. Maar dit is het wel waard! Bij PVC dakbedekking is het namelijk het geval dat het dikkere materiaal langer meegaat dan het dunnere materiaal. Let daar dus op bij het aanschaffen van PVC dakbedekking.

PVC offerte via Vindy: zó geregeld!

Mocht je nu willen kiezen voor een dakbedekking van PVC folie, dan is het verstandig om jezelf goed te laten informeren over de mogelijkheden. Een gespecialiseerde dakdekker kan je prima van advies voorzien voor jouw specifieke situatie. Wil je dus weten wat een PVC dakbedekking inclusief plaatsing moet kosten? Vraag dan meerdere offertes aan via Vindy. Daarmee kan je namelijk flink besparen op de totale kosten van de klus. Het besparen doe je door de verschillende offertes met elkaar te vergelijken. De besparing die je hiermee bereikt kan soms wel oplopen tot 40%!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!