Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Dubbele dakkapel kosten

Wanneer je graag flink wat meer ruimte en licht binnenhaalt op de zolderkamer, dan biedt een dubbele dakkapel perfecte uitkomst. Je verdubbelt met dit type dakkapel namelijk de voordelen van een standaard enkele dakkapel. Aan welke kosten moet je ongeveer denken voor een dubbele dakkapel? We bespreken het in dit artikel. Lees snel verder.

dubbele dakkapel woningEen dubbele dakkapel kan best een chique uitstraling hebben.

Kosten van een dubbele dakkapel

Gemiddelde kosten voor een dubbele dakkapel liggen tussen de €7.000 en €10.000, inclusief installatie. De totaalprijs van je dubbele dakkapel zal mede afhangen van het materiaal waarvoor je kiest en of je kiest voor een kant en klare of op maat gemaakte dakkapel. Hieronder vind je een prijstabel met daarin gemiddelde kosten voor een dubbele dakkapel per materiaalsoort en type dakkapel.

Materiaal dakkapel Gemiddelde prijs incl. BTW
Hout € 6.500 - € 7.100
Kunststof (prefab) € 7.200 - € 8.900
Kunststof € 8.500 - € 9.500
Polyester € 9.000 - € 10.000

Voor welk type dubbele dakkapel kiezen?

Je hebt dus keuze uit een aantal diverse opties wanneer je een dubbele dakkapel wilt laten plaatsen. Kies je voor maatwerk of prefab? Wat wordt de materiaalsoort en waar wordt de dakkapel geplaatst?

pro tipVindy PRO tip: Een dubbele dakkapel kan één doorgetrokken grote dakkapel zijn, maar ook twee dakkapellen aan beide kanten van de woning of het pand. Het is maar wat goed past in jouw woning en waar je voorkeur ligt natuurlijk.

Prefab of maatwerk dakkapel?

Kant en klare dakkapellen (ook wel prefab genoemd) worden op de werkplaats volledig gebouwd en in elkaar gezet. Dit type dakkapel is dan ook alleen te verkrijgen in een aantal standaard maten. De prefab dakkapel kan vervolgens relatief eenvoudig en snel worden geplaatst. Deze kan in zijn geheel in één keer op het dak worden gezet en hoeft daarna alleen nog maar waterdicht te worden bevestigd en afgewerkt. De prefab dakkapel is dan ook erg populair.

Wanneer je graag wat meer invloed hebt op het uiterlijk van je dakkapel, dan kun je kiezen voor een maatwerk dubbele dakkapel. Deze wordt op het dak gebouwd en kan dus geheel op maat worden gemaakt. De maatwerk dakkapel is duurder omdat het bouwproces intensiever is en het aanzienlijk meer tijd kost. De meerprijs van een dubbele maatwerk dakkapel ten opzichten van een prefab variant ligt zo rond de €1.500.

Materiaalsoort dubbele dakkapel

Naast het type dakkapel heeft ook het materiaal van de dakkapel een flinke invloed op de prijs. Drie veel gebruikte materiaalsoorten zijn hout, kunststof en polyester. Een dubbele dakkapel van hout biedt een authentieke uitstraling, is relatief goedkoop en het materiaal is tevens gemakkelijk te herstellen. De houten dakkapel is daarom populair. Houd er echter wel rekening mee dat een houten dakkapel onderhoud nodig heeft.

Kunststof is het meest gekozen materiaal voor de bouw van een dakkapel. Dit materiaal is duurzaam en relatief gezien ook niet duur. Daarnaast heeft kunststof vrijwel geen onderhoud nodig, en dat is fijn!

Polyester is het meest duurzame materiaal van deze drie materiaalsoorten en is tevens geheel onderhoudsvrij. Door deze sterke materiaaleigenschappen is dit materiaal wel de duurste van de drie.

Plaatsing van de dubbele dakkapel

Wanneer je een dubbele dakkapel wilt laten plaatsen dan heb je hierbij over het algemeen drie opties.

dubbele dakkapel kostenMet een dubbele dakkapel verhoog je direct de waarde van je huis; het wordt ruimer!

Je kunt de dakkapellen naast elkaar plaatsen, deze mogelijkheid wordt het meest toegepast. je creëert hierbij veel ramen naast elkaar en zorgt daardoor voor een flinke lichtinval en een behoorlijk ruimtelijker effect. Je hebt op deze manier een mooi en breed uitzicht.

Wanneer je de dakkapellen boven elkaar plaatst kun je bijvoorbeeld in één keer flink licht creëren op meerdere verdiepingen. Het is hierbij echter wel van belang dat een professional bekijkt wat de mogelijkheden zijn en of er niet een vergunning benodigd is voor plaatsing van de dakkapellen op deze manier in de persoonlijke situatie.

Je kunt er ook voor kiezen om de dakkapellen tegenover elkaar te plaatsen. Je creëert zo aan twee kanten van het dak licht en een ruimtelijk effect. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld twee kamers maakt op zolder. Zo maak je van beide ruimtes een fijne leefruimte.

pro tipVindy PRO tip: Je kunt er ook nog voor kiezen de dubbele dakkapel uit te breiden met diverse opties. Denk hierbij aan een rolluik, draaikiepraam, HR++ beglazing en zonwering. Deze opties verbeteren de isolerende werking van de dakkapel en voorzien daarnaast ook in comfort en gebruiksgemak.

Dubbele dakkapel offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een dubbele dakkapel op jouw woning? Schakel hiervoor dan een dakkapel specialist in uit jouw buurt. Zowel op aanschaf van de dakkapel zelf als plaatsing kun je via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een dubbele dakkapel tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!