Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Dakrenovatie

Het is enorm vervelend als er problemen zijn met jouw dak. Zijn deze problemen te groot of doen er zich meerdere problemen voor dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een dakrenovatie. Het is vaak een kostbare ingreep maar het zorgt ervoor dat het dak weer tientallen jaren mee kan.

pro tipVindy PRO tip: Kies bij een dakrenovatie niet voor de eerste de beste dakdekker die je tegenkomt. Vergelijk meerdere offertes van dakdekkers via Vindy. Dit kan je flink wat geld besparen, soms tot wel 40%!

Hellend dak laten renoveren

Mocht je beschikken over een hellend dak dat toe is aan een renovatie, dan heb je waarschijnlijk last van enkele gebreken aan jouw dak. De gebreken die vaak opgelost worden bij een renovatie zijn:

  • Het herstellen van gebroken dakpannen
  • Oplossen van lekkages die zich voordoen in het dak
  • Slijtage aan dakonderdelen veroorzaakt door bijvoorbeeld hagel, zand, bladeren of takken

Plat dak laten renoveren

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er op een plat dak wat slijtage voorkomt. Als de slijtageplekken te groot zijn, is het verstandig om het dak te renoveren. Om zeker te weten dat er een renovatie nodig is, kan het handig zijn om een specialist in te schakelen. De dakdekker kan je namelijk precies vertellen of er in jouw geval een renovatie nodig is.

Je kunt ook het dak laten renoveren omdat je juist wilt overstappen naar een ander soort plat dak. Denk dan bijvoorbeeld aan een groen dak, wat een hele warme sfeer kan geven aan een plat dak.

pro tipVindy PRO tip: Let bij het aanleggen van een groen dak erop dat er ook een isolatielaag nodig is. Dit komt doordat een groen dak niet voldoende isoleert. Vraag een dakdekker om je meer te vertellen over de opties die mogelijk zijn bij het aanleggen van een groen dak.

Bij een renovatie van een plat dak wordt het gehele daksysteem vervangen voor een nieuwere variant. Zo ben je er na de ingreep zeker van dat het dak weer in topconditie is voor de komende jaren.

pro tipVindy PRO tip: Neem tijdens de dakrenovatie ook de isolatie eens onder de loep. Vraag aan een gespecialiseerde dakdekker hoe de isolatiewaarde van jouw pand of woning verbeterd kan worden.

Isoleren tijdens de dakrenovatie

Als je een dak laat renoveren, is het verstandig om direct het dak te laten isoleren van buitenaf. Vaak is er een oude isolatielaag die aan de binnenkant is toegepast, maar bij een grondige renovatie kan je die laag laten vervangen door een isolatielaag aan de buitenkant. Dit aangezien een isolatielaag die aangebracht is aan de buitenkant, voor een veel betere isolatie van jouw pand of woning kan zorgen.

Een isolatielaag van buiten is beter voor het milieu, aangezien je met een betere isolatie minder energie zal gaan verbruiken.

Materialen voor dakrenovatie

Er zijn vele materialen mogelijk waarmee het gerenoveerde dak aangelegd kan worden. Hieronder zullen we er enkele bespreken om meer duidelijkheid in de chaos te creëren.

Dakpannen

Dakpannen worden vaak gebruikt bij het renoveren van hellende daken. De oude dakpannen zijn dan vaak versleten of stuk gegaan en worden tijdens een renovatie vervangen voor nieuwe. Dakpannen worden zowel van beton als keramiek gemaakt. Het voordeel met keramiek is dat er vele kleuren en modellen mogelijk zijn, waardoor je jouw dak een unieke uitstraling kan geven. Betonnen dakpannen hebben deze opties niet, maar zijn daarom wel goedkoper dan een dakpan van keramiek.

Roofing, wat is het precies?

Roofing is een ander woord voor een bitumen dakleer waarbij het leer vaak met een zachte brander aangebracht wordt. Roofing is een traditionele variant dakbedekking die meestal in stroken aangebracht wordt. Roofing heeft wel als nadeel dat het in de loop der tijd last kan hebben van uitdroging door de uv-straling van de zon.

Maar wat is EPDM dan?

Nu worden EPDM en roofing vaak in een zin genoemd, maar waar zitten de verschillen tussen de twee precies? EPDM is een rubberen dakbedekking die vaak niet in stroken, maar in een geheel wordt geplaatst. Hierbij wordt er, in tegenstelling tot roofing, gebruik gemaakt van een lijmlaag om het materiaal vast te maken. Het wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast als dakbedekking op platte daken. Dit komt doordat EPDM wat langer meegaat dan roofing. Een nadeel van EPDM rubber is dat het kan krimpen.

pro tipVindy PRO tip: Vraag jezelf wel af wat voor jou het ideale materiaal is om toe te passen op jouw dak. Mocht je er zelf niet uitkomen, vraag dan een dakdekker om advies voor jouw specifieke situatie. Vaak kunnen zij het best een oordeel vellen over de materiaalkeuze voor jouw dak.

Dakrenovatie offerte via Vindy: zó geregeld!

Heeft jouw dak problemen of beschadigingen? Of wil je jouw dak renoveren om eindelijk die zolderkamer te gaan gebruiken? Zet dan een dakdekker in om uw dak een opfrisbeurt te geven. Bespreek met de dakdekker jouw wensen, dan kan de dakdekker jou goed adviseren over de beste keuze voor jouw pand of woning. Via Vindy kan je zeer gemakkelijk offertes aanvragen om te kijken welke dakdekker voor jou de klus kan klaren, zonder dat je teveel betaald. De besparing kan oplopen tot wel 40% van de totale kosten!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!