Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Dakpannen leggen

Dakpannen zijn al jarenlang mateloos populair voor op hellende daken. Heel gek is dat niet want dakpannen bieden goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Wat kost het laten leggen van dakpannen ongeveer? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Kosten dakpannen vervangen

Wanneer dakpannen vervangen moeten worden zullen oude dakpannen worden verwijderd en vervolgens nieuwe dakpannen worden geplaatst. In de tabel hieronder worden gemiddelde prijzen weergegeven voor het vervangen van keramische en betonnen dakpannen waarbij wordt uitgegaan van een dak van 60 vierkante meter.

Dakpannen vervangen* Gem. prijs
Betonnen dakpannen € 2.600 - € 3.450
Keramische dakpannen € 3.950 - € 5.450


*
Inclusief verwijdering huidige dakpannen.

Betonnen en keramische dakpannen

Wanneer je dakpannen wilt laten plaatsen dan kun je kiezen voor keramische dakpannen of betonnen dakpannen. Beide soorten hebben zo hun eigen voordelen.

betonnen dakpannen prijs

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen worden natuurlijk van beton gemaakt. Het beton wordt in vloeibare variant in een mal gegoten waarna het uitgehard wordt. Optioneel kunnen de betondakpannen dan nog worden voorzien van een coating die zorgt voor een beschermende laag waardoor vuil en aanslag zich minder goed zal kunnen hechten. Hierdoor wordt de levensduur van de dakpan verbeterd. Deze coating is beschikbaar in diverse kleuren. Het voordeel van beton dakpannen is dat ze relatief goedkoop zijn en daarnaast ook niet uitzetten of krimpen bij verschillende temperaturen. Een gemiddelde prijs voor beton dakpannen is zo’n €55 per vierkante meter.

keramische dakpannen prijs

Keramische dakpannen

De keramische variant dakpan wordt gemaakt van een klei die wordt verkregen uit rivieren. Deze klei wordt in een mal geperst en vervolgens afgebakken in de oven waardoor de klei enorm hard wordt. Doorgaans wordt ook een glazuurlaag ingebakken waardoor de dakpan een verbeterde levensduur krijgt en goed wordt beschermd tegen vuil en aanslag. Keramische dakpannen hebben een wat meer luxueuze uitstraling en hebben een erg goede levensduur (meer dan 50 jaar). Een gemiddelde prijs voor keramische dakpannen is zo’n €70 per vierkante meter.

Dakpan keurmerken

Om kwaliteit van dakpannen te waarborgen is het goed om bij het laten leggen van dakpannen rekening te houden met diverse keurmerken. Het keurmerk ‘Dakmeester’ geeft aan dat een dakdekkersbedrijf enkel werkt met dakdekkers die gekwalificeerd zijn en tevens met gekwalificeerde materialen. Het ‘KOMO’ keurmerk waarborgt het gebruik van kwalitatieve dakbedekking waardoor je verzekerd bent van kwaliteit en een lange levensduur. Daarnaast zijn er ook nog dakdekkersbedrijven die in bezit zijn van een VCA. Dit is een veiligheidscertificaat dat aangeeft dat het bedrijf voldoet aan strenge regels rondom veiligheid, gezondheid en milieu.

Wanneer dakpannen vervangen?

Het is aan te raden om eens in bepaalde tijd je dakpannen te controleren. Bekijk of één of meerdere dakpannen stuk zijn. Dit kan namelijk een teken zijn dat de andere dakpannen ook fragiel of poreus zijn geworden. Breken er kleine stukjes af van de dakpannen, ook dan zijn deze toe aan vervanging. En ook als dakpannen zo vuil zijn geworden dat schoonmaken niet meer helpt is het slim om vervangende dakpannen te laten plaatsen. Het laatste wat je natuurlijk wilt is een lekkage in huis. Hierdoor kan namelijk schade in huis ontstaan en misschien nog wel erger, kan de dakconstructie worden aangetast. Om grote problemen te voorkomen laat je dus tijdig je dakpannen vervangen.

pro tipVindy PRO tip: Houd bij het kiezen van een dakdekkersbedrijf goed rekening met de service die het bedrijf biedt. Hoe zit het met garantie en werkwijze en wat is wel en niet in de geboden prijs inbegrepen? Maak concrete afspraken en zorg voor duidelijke en goede voorwaarden. Zo kun je onduidelijkheden achteraf voorkomen en zal het plaatsen van dakpannen soepel verlopen.

Dakpannen offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor nieuwe dakbedekking op het dak van jouw woning of pand? Schakel hiervoor dan een dakwerk specialist in uit jouw buurt. Zowel op aanschaf van de dakpannen zelf als plaatsing ervan kun je via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo eenvoudig kiezen voor een kwalitatieve dakspecialist die tegen de beste prijs nieuwe dakpannen op je dak kan plaatsen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!