Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Dakkapel renovatie kosten

Wanneer je al jaren geniet van een mooie dakkapel op je woning, dan kan het zo zijn dat deze toe is aan een renovatie beurt. Wat zijn de mogelijkheden voor dakkapel renovatie en wat kost het? We bespreken het hieronder. Lees snel verder.

Prijs dakkapel renovatie

De kosten voor het laten renoveren van een dakkapel zullen afhangen van de staat van de dakkapel. De kosten lopen uiteen van zo’n €650 tot zo’n €4000 voor een standaard formaat dakkapel. Natuurlijk zijn de kosten minder hoog wanneer er slechts een onderdeel van de dakkapel vervangen hoeft te worden dan wanneer een volledige dakkapel renovatie moet worden uitgevoerd. In onderstaande tabel worden gemiddelde prijzen weergegeven voor een aantal diverse renovatie klussen.

Type dakrenovatie Gem. kosten
Totaalrenovatie € 2.500 - € 3.500
Dakbedekking vervangen € 500 - € 725
Boeiboorden vervangen           € 750 - € 850
Loodslabben vervangen  550 - € 700

pro tipVindy PRO tip: Om de voorrijkosten zo laag mogelijk te kunnen houden is het slim om te kiezen voor een dakdekker uit je regio. En om nog meer kosten te besparen kun je er ook voor kiezen om afval van het renovatiewerk zelf af te voeren.

Vervangen onderdelen van dakkapel

Wanneer je dakkapel nog in goede staat is maar de dakbedekking niet meer voldoende beschermt tegen regenwater, dan hoef je enkel de dakbedekking te laten vervangen. Ook kan het zijn dat enkel de loodslabben of boeiboorden van de dakkapel vervangen hoeven te worden. Deze onderdelen zorgen voor een goede afsluiting en aansluiting van de dakkapel op het dak. Vervanging van dit soort onderdelen van een dakkapel kost relatief gezien niet zo veel geld. Na uitvoering van dit soort vervangingswerk kan je dakkapel er vaak weer een flinke tijd tegenaan.

dakkapel dakbedekking

Reparatie dakkapel

In sommige gevallen hoeft de dakkapel niets eens gerenoveerd te worden maar volstaat reparatie. Over het algemeen liggen de kosten voor reparatie lager dan voor renovatie. Laat dus altijd even checken wat er nodig is voor het weer in goede staat brengen van je dakkapel. Een professionele dakkapel specialist kan je hierin natuurlijk perfect adviseren.

dakkapel totaalrenovatie

Vervangen dakkapel

Alhoewel het renoveren van een dakkapel over het algemeen goedkoper is dan het vervangen van een dakkapel, kan het in enkele gevallen toch zo zijn dat vervanging een betere keuze is. Zo zal het bijvoorbeeld erg lastig zijn om een flink doorgerotte houten dakkapel te renoveren. Vervanging van de dakkapel is hierbij vaak dan de beste keuze. In onderstaande tabel vind je gemiddelde prijzen voor vervanging van een dakkapel.

Type vervanging Prijzen incl. materiaal en BTW
Houten dakkapel vervangen € 6.000 - € 7.000
Kunststof dakkapel vervangen € 6.500 - € 8.000

modene houten dakkapel

Toepassing van extra opties

Wanneer je je dakkapel laat renoveren dan kun je er voor kiezen om eventueel enkele extra toepassingen te laten plaatsen, mochten deze nog niet aan je dakkapel zijn toegevoegd. Denk hierbij aan HR++ beglazing, rolluiken en zonwering. In onderstaande tabel worden gemiddelde prijzen weergegeven voor dit soort toepassingen.

Type werk Prijzen incl. materiaal en BTW
Zonwering inbouwen € 250 - € 800 *sterk afhankelijk type
Rolluiken monteren € 300 - € 500 p/stuk
HR++ glas           € 75 - € 100 per m2

pro tipVindy PRO tip: Ben je zelf een beetje handig? Dan kun je er voor kiezen om eventueel renovatiewerk aan de binnenzijde van de dakkapel zelf uit te voeren. Werk aan de buitenzijde van de dakkapel brengt risico’s met zich mee. Bij werk aan de binnenzijde van de dakkapel zijn de risico’s aanzienlijk kleiner. Je kunt zo dus fijn op kosten besparen door dit renovatiewerk zelf uit te voeren.

Dakkapel renovatie offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor renovatie van jouw dakkapel? Schakel hiervoor dan een dakkapel specialist in uit jouw buurt. Je kunt op het inschakelen van een dakkapel specialist via Vindy gemakkelijk besparen. Je kan hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken van dakdekkers uit je buurt en zo eenvoudig kiezen voor een professionele dakkapel specialist tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Dakwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom dakwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!