Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Dakisolatie

Dakisolatie is een heel belangrijk onderdeel van het dak. Dit komt doordat een goede dakisolatie het wooncomfort flink kan verhogen, zowel bij warm als koud weer. Een goede isolatie zorgt voor energiebesparing en een waardeverhoging van jouw pand of woning. Zorg dus dat alle daken van jouw pand of woning voorzien zijn van goede isolatie.

Hellend dak isoleren

Heb jij ook een hellend dak boven je hoofd? Dan is het belangrijk om deze goed te isoleren. Het isoleren van een hellend dak kan op twee verschillende manieren: van binnenuit en van buiten.

Het isoleren van binnenuit, is makkelijker zelf te doen dan het isoleren van buitenaf. Hiervoor gebruik je glas- of steenwol, deze isolatiesoorten zijn goede materialen om een hellend dak te isoleren.

pro tipVindy PRO tip: Hoe goed isoleert het materiaal dat je kiest? Dat kan je gemakkelijk zien aan de R-waarde van een materiaalsoort. Hierbij geldt: hoe hoger de R-waarde, des te beter het materiaal isoleert.

Is jouw dak niet meer in topconditie? Dan is het aan te raden om het dak alsnog van buiten te laten isoleren.

Isoleren van buitenaf is de meest ideale vorm van dakisolatie, maar deze klus is ook zeer intensief. Meestal wordt een dak van buiten geïsoleerd als het dak gerenoveerd wordt. Vaak wordt deze klus dan ook uitgevoerd door een dakdekker. Naast het voordeel dat je zelf niets hoef te doen, kan de dakdekker je ook nog eens perfect van advies voorzien over alle vormen van dakisolatie.

Plat dak isoleren

Mocht je nu beschikken over een plat dak op jouw pand of woning, dan zijn onderstaande punten van belang om in de gaten te houden.

Ook bij een plat dak zijn er twee manieren om het dak te isoleren, en ook hier gaat het om isoleren van binnen of buiten. Het isoleren van buitenaf is veruit het populairst. Dit komt doordat je hiermee vochtproblemen voorkomt. Daarom raden wij ook deze manier van isoleren aan.

pro tipVindy PRO tip: Het isoleren van een plat dak van buitenaf is een vervelende klus om zelf te doen. Vraag een dakdekker om deze klus voor je te doen. De specialist heeft de klus namelijk vele malen uitgevoerd en weet precies waar de struikelpunten zitten.

Bespaar geld door premies voor dakisolatie aan te vragen!
Natuurlijk wil je zo goedkoop mogelijk jouw dak laten isoleren. Een dakdekker kan je adviseren welke premies er voor jouw situatie van toepassing zijn. Gelukkig heeft Vlaanderen verschillende premies waarmee je flink kunt besparen op de totale kosten van de klus. Nu is de grote vraag natuurlijk: Welke premies zijn er?

Premies op dakisolatie via de overheid

Als je de dakisolatie laat plaatsen door een specialist, dan kan je tot 30% van de kosten terugkrijgen door het in te vullen op de belastingaangifte. Om in aanmerking te komen voor de korting, moet je wel voldoen aan de voorwaarden.
Enkele van de voorwaarden zijn:

  • De dakisolatie moet geplaatst zijn door een aannemer.
  • Het materiaal moet een Rd-waarde (waarde voor warmteweerstand) van boven de 2,5 m²K/W hebben.
  • Het pand moet minstens 5 jaar gebruikt zijn als woning.

Voor de overige voorwaarden kan je terecht bij de website van de overheid.

pro tipVindy PRO tip: Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk besparen. Om naast de premies nog meer te besparen kan je meerdere dakdekkers vergelijken door offertes aan te vragen via Vindy. Door het vergelijken van deze offertes kan je tot wel 40% besparen op de gehele isolatie van jouw dak!

Premies op uw dakisolatie van de netbeheerder

Naast de premies die de overheid biedt, zijn er ook premies te verkrijgen bij de netbeheerder. Hierbij hoef je de isolatieklus niet per se door een aannemer te laten uitvoeren. Ook hier zijn er weer voorwaarden voor het verkrijgen van de premie.

Enkele punten uit deze voorwaarden zijn:

  • De woning moet vóór 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.
  • Het nieuwe isolatiemateriaal moet een Rd-waarde hebben van minstens 3,5.
  • De aanvraag moet binnen 12 maanden na de factuurdatum aangekomen zijn bij de netbeheerder.

Lees alle voorwaarden goed door op de website van de overheid.

Dakisolatie offerte via Vindy: zó geregeld!

Zo zie je dat je gemakkelijk kunt besparen op de aanschaf van nieuwe dakisolatie. Wil je nog meer besparen? Dat kan! Door dakisolatie offertes aan te vragen via Vindy kan je flink besparen op de klus. Vergelijk de offertes en help jezelf naar een besparing die kan oplopen tot wel 40% van de totaalprijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!