Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Boiler prijzen

Een boiler is ideaal wanneer je graag wilt besparen op energiekosten en tevens altijd direct toegang wilt hebben tot warm water. Bijvoorbeeld in je badkamer of keuken. Aan welke prijsrange moet je denken wanneer je een nieuwe boiler wilt aanschaffen? We bespreken er in dit artikel meer over. Lees je mee?

Nieuwe boiler, wat kost het ongeveer?

De gemiddelde kosten voor boiler-systeem liggen zo rond de €220 waarbij installatie tevens is meegerekend. De prijs van een boiler wordt bepaald door verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de capaciteit van de boiler maar ook het type boiler. Zo kun je kiezen voor een elektrische boiler, een gasboiler of een zonneboiler. Hieronder is een prijstabel weergegeven met daarin de gemiddelde prijzen per type boiler en capaciteit, inclusief installatiekosten.

Soort Gemiddelde prijzen
Elektrisch € 160 - € 270
Gas € 200 - € 400
Zonneboiler            € 1.900 - € 2.500

pro tipVindy PRO tip: Kies voor een boiler met een gunstig energielabel. Dit betekent dat de boiler goed is geïsoleerd en een minimaal energieverlies heeft (stand-by verbruik). Let op het energielabel op de boiler. Des te lager de waarde op het label is, des te meer energie de boiler verbruikt om het water op een constante temperatuur te houden. Een boiler met een hoge energielabel-waarde mag dan misschien een iets hogere aanschafprijs hebben, door een lagere energiefactuur verdien je deze kosten op termijn vanzelf weer terug.

De meest voordelige boiler

Voor in bijvoorbeeld de keuken heb je over het algemeen maar een kleine boiler nodig. Je verbruikt hier nooit in een keer heel veel warm water en met een elektrische boiler van 10 liter kom je hier dus prima uit. Prijzen liggen zo ongeveer tussen €150 en €200.

boiler warm waterBoiler voor warm water.

Grote capaciteit boiler

Wanneer je graag door middel van een boiler het warm water in je badkamer wilt voorzien en je gebruik maakt van zowel een ligbad als een douche dan kun je kiezen voor een 150 liter gasboiler. De aanschaf en installatie van deze boiler zal dan zo liggen tussen de €1200 en €1600.

Zuinige boiler

Wanneer je graag zoveel mogelijk energie wilt besparen bij het verwarmen van het water in je boiler, dan kun je kiezen voor een zonneboiler. Je maakt zo gebruik van duurzame zonne-energie. Kies je daarbij voor een boiler van 100 liter, dan zal aanschaf en plaatsing van de boiler en collectoren zo tussen de €1800 en €2200 kosten.

nullZuinige boilers.

Kenmerken soorten boilers

Elk type boiler heeft zo’n zijn specifieke kenmerken. De elektrische boiler is wat betreft aanschaf relatief goedkoop en is daarnaast ook eenvoudig te plaatsen. De gasboiler daarentegen is lastiger te installeren maar is wel het snelst in het verwarmen van water. De zonneboiler is het meest milieubewust en zorgt voor een behoorlijke besparing op de energierekening.

Capaciteit van de boiler

Welke capaciteit je neemt voor je boiler zal voor een groot deel afhangen van de plek waar deze wordt geplaatst. Wanneer je namelijk voor een boiler in de badkamer kiest dan zul je al snel een boiler met capaciteit van minimaal 80 liter nodig hebben. En wanneer je ook over een ligbad beschikt dan is een capaciteit van minimaal 150 liter aan te bevelen. Maar wanneer je de boiler bijvoorbeeld in de keuken plaatst, dan zul je hiervoor een aanzienlijk minder grote capaciteit nodig hebben. Vaak voldoet een boiler met capaciteit van zo’n 10 liter daar.

pro tipVindy PRO tip: Je kunt er ook voor kiezen om de boiler in de keuken aan te vullen met een kokend waterkraan. Je kunt dan direct kokend water uit de kraan tappen en hoeft dus niet meer te wachten op het koken van water.

Boiler offerte via Vindy: zó geregeld!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een boiler in jouw woning? Schakel dan een boiler specialist in uit jouw buurt. Zowel op de aanschaf van de boiler zelf als de installatiekosten kun je via Vindy eenvoudig besparen. Je kan namelijk meerdere offertes gratis vergelijken waardoor je gemakkelijk kiest voor jouw ideale boiler tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

CV-ketel klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom cv-ketel!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!