Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Aanbouw kosten

Wanneer je graag meer leefruimte wilt toevoegen aan je woning dan kun je er voor kiezen om een aanbouw te plaatsen. Je creëert op die wijze namelijk snel extra ruimte. Wat voor typen aanbouw zijn er en aan welke kosten en prijzen moet je ongeveer denken? We gaan er hieronder dieper op in. Lees je mee?

Aan welke kosten moet je denken voor een aanbouw?

Natuurlijk hangen de kosten van een aanbouw samen met de grootte ervan en ook het materiaalgebruik. Je zult een keuze moeten maken in materiaal voor de gevelindeling alsook voor een type stenen dat gebruikt wordt voor de bouw. Er zijn diverse soorten stijlen, zoals standaard, klassiek of modern. Hieronder worden gemiddelde prijzen weergegeven per type aanbouw. Er wordt daarbij uitgegaan van aanbouw met 5 meter in de breedte en 3 meter in de diepte.

Oppervlakte aanbouw Gem. prijs
2 x 3 m € 7.500 - € 15.000
4 x 3 m € 13.000 - € 17.500
5 x 3 m           € 17.000 - € 22.500
8 x 3 m € 20.000 - € 28.000

pro tipVindy PRO tip: Kies ervoor om de aanbouw aan de achterzijde van je woning of pand te bouwen. In de meeste gevallen kun je dan bouwen zonder dat je daarvoor een vergunning nodig hebt. Dit scheelt je tijd en geld.

Type woning aanbouw

Wat betreft aanbouw soorten zijn de meest gebruikelijke varianten de standaard, landelijke en moderne aanbouw. Maar je kunt daarnaast ook kiezen voor het laten plaatsen van een serre als je graag van meer ruimte wilt genieten.

Standaard woning aanbouw prijs

Kies je voor een standaard woning aanbouw, dan kies je over het algemeen voor een relatief simpele aanbouw die vaak met precies dezelfde stenen als het huis wordt gebouwd. Dit type aanbouw past eigenlijk altijd. Gemiddelde kosten voor een prefab standaard aanbouw liggen zo tussen de €15.000 en €20.000. Maar wil je graag een standaard aanbouw op maat laten bouwen dan zal je dat ongeveer zo’n €3000 meer kosten.

standaard aanbouw prijs

Voorbeeld: standaard aanbouw

Landelijke woning aanbouw prijs

Wanneer je beschikt over een landelijke woning dan is het mooi om ook te kiezen voor een landelijke aanbouw. Er wordt hierbij doorgaans gebruik gemaakt van hout en een gevel die niet recht is maar iets breder is dan de aanbouw zelf. Prijzen voor een aanbouw met landelijke uitstraling liggen zo tussen de €18.000 en €22.000 voor een prefab variant en kunnen oplopen tot zo’n €25.000 voor een aanbouw op maat gemaakt.

landelijke aanbouw prijs

Voorbeeld: landelijke aanbouw

Moderne woning aanbouw prijzen

Wil je graag een aanbouw met meer strakke lijnen en veel glas? Dan is een moderne woning aanbouw perfect. De moderne aanbouw geeft een heerlijk buitengevoel maar biedt natuurlijk wel het comfort van binnen. Wat betreft prijzen ligt de moderne aanbouw ongeveer gelijk aan die van de landelijke aanbouw. Prefab prijzen beginnen vanaf zo’n €18.000 en voor maatwerk van een moderne aanbouw kunnen de prijzen oplopen tot zo’n €25.000.

moderne aanbouw prijs

Voorbeeld: moderne aanbouw

Serre aanbouw prijs

Is je budget voor een aanbouw niet zo groot maar wil je toch graag meer ruimte toevoegen aan je woning? Je kunt er dan ook voor kiezen om een serre te laten aanbouwen. In principe is een serre ook een soort aanbouw. Alleen is deze doorgaans gemaakt van enkel een frame met daarin veelal glaswerk. Je creëert hierbij dus ook een heerlijk buitengevoel terwijl je toch comfortabel binnen zit. Een serre is een stuk goedkoper dan een volwaardige aanbouw. Prijzen voor een serre beginnen namelijk al vanaf zo’n €7000.

pro tipVindy PRO tip: Het lijkt aantrekkelijk om de bestaande openingen in de oude achtergevel te laten bestaan, om vervolgens daarachter de aanbouw te plaatsen. Het is makkelijker en het kost minder tijd. Maar met een extra ondersteunende balk is het vaak mogelijk om de gevel (bijna) helemaal te openen. Dit is misschien iets duurder, maar het levert wel een echte meerwaarde op en het zorgt voor één ruimtelijk geheel.

Aanbouw biedt flinke meerwaarde

Kiezen voor een aanbouw is slim, het biedt namelijk meerdere voordelen. Natuurlijk creëer je meer leefruimte, en dat is sowieso fijn. Maar een aanbouw zorgt ook direct voor een flinke meerwaarde van je woning. Wanneer je in wellicht in de toekomst ooit je woning gaat verkopen kun je hiervoor dus een aanzienlijk hogere verkoopprijs hanteren.

pro tipVindy PRO tip: Houdt bij het ontwerpen van je aanbouw rekening met daglicht. Wanneer je een woning met een aanbouw verlengt, verbetert dit over het algemeen de lichtinval in de woning niet. Kies daarom bijvoorbeeld voor een dakraam of lichtstraat in je aanbouw zodat je toch voldoende lichtinval behoudt.

Aanbouw offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil jij je woning graag uitbreiden? Overweeg dan een woning aanbouw. Zowel op ontwerp als bouw van de aanbouw kun je bij Vindy eenvoudig besparen. Je kunt hier namelijk gratis meerdere offertes vergelijken en zo kies je gemakkelijk voor een aanbouw specialist tegen de beste prijs!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Aannemerswerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom aannemerswerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!