Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Vinyl behang

Qua soorten behang is vinyl behang erg populair. Deze variant staat voor duurzaamheid, eenvoudige reiniging van het behang en is verkrijgbaar in vele verschillen kleuren, patronen en dessins. Overweeg je vinylbehang aan (te laten) brengen in je woning? Lees dan zeker dit artikel nog even goed door voordat je beslissende keuzes gaat maken en begint met behangen!

Vinyl behang

Vinyl behang is (zoals het woord al aangeeft) een behangsoort die geheel of gedeeltelijk uit vinyl bestaat. Wanneer je vinylbehang kiest waarbij alleen de toplaag van vinyl is vervaardigd is de onderlaag altijd van een ander materiaal gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld papier of linnen. De variant met de papieren onderlaag is verreweg de meest voorkomende behangsoort. Qua kleursoort, patronen en dessins is vrijwel alles mogelijk en zul je vinylbehang tegen komen in tal van verschillende uitvoeringen.

pro tipVindy PRO tip: Let bij de aanschaf van vinylbehang goed op de verschillende kleurcodes. Rollen behang die op het eerste oog gelijk lijken qua kleur kunnen eenmaal aangebracht van kleur blijken te verschillen. Dit verschil wordt pas echt goed zichtbaar wanneer het behang is bevestigd en vaak is dit natuurlijk te laat. Zorg dan ook bij aanschaf van het vinylbehang dat alle rollen dezelfde (kleur)code bevatten, tenzij je bewust wilt spelen met kleurverschillen uiteraard.

Voordelen van vinylbehang

In tegenstelling tot andere behangsoorten zoals bijvoorbeeld papierbehang is vinylbehang (spat)waterdicht. Dit maakt vinylbehang uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes als keuken, toilet of badkamer. Een spatje water is geen enkel probleem, want het vinylbehang droogt erg goed. Andere behangsoorten als vliesbehang en het eerder genoemde papierbehang zijn niet (goed) geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Het enige andere behang wat hier als prima alternatief voor kan worden gebruikt is glasvezelbehang.

Doordat vinyl behang goed bestand is tegen water is het ook gemakkelijk schoon te maken. Met een vochtige doek veeg je de meeste vlekken zo van het behang, iets wat bij de andere behangsoorten vrijwel niet mogelijk is.

Stevig behang

Vinylbehang is daarnaast ook nog eens erg stevig. Hierdoor zul je lang profijt hebben van het aangebrachte behang en mocht je na verloop van tijd toch op zoek gaan naar iets anders: vinylbehang laat zich ook relatief eenvoudig verwijderen van de muren.

pro tipVindy PRO tip: Let bij het aanschaffen van vinylbehang niet alleen op de juiste kleurcodes, maar zeker ook op de juiste behanglijm. Wanneer je de verkeerde lijm aanschaft kunnen er 2 dingen gebeuren: het behang hecht niet goed en glijdt dan ook direct weer van de muur of de lijm hecht té goed en je krijgt het vinylbehang (de onderlaag) nooit meer verwijderd. Laat je dan ook goed informeren door de bouwmarkt of de professional over de juiste lijm in combinatie met het vinyl behang.

Nadelen van vinylbehang

Door het duurzame karakter van vinylbehang en de mogelijkheid om het behang in iedere willekeurige ruimte binnen de woning te (laten) plaatsen (woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken etc.), kleeft er een nadeel aan vinylbehang; deze behangsoort is één van de duurdere soorten behang.

Geen ervaring?

Wie zelf aan de slag wilt gaan met vinylbehang doet er tevens wijs aan om hulp in te schakelen (al dan niet van een professionele behanger). Zeker wanneer je zelf nog geen ervaring hebt met behangen is dit erg raadzaam. Het aanbrengen van vinylbehang is namelijk niet heel moeilijk, maar is niet zo eenvoudig als het aanbrengen van bijvoorbeeld vliesbehang of glasvezelbehang.

Het is mogelijk om een nieuwe laag behang over het vinylbehang heen te plaatsen, maar dan zal de toplaag (het vinyl) altijd eerst verwijderd moeten worden. Om het behang af te stomen gebruik je hiervoor het beste een stoomapparaat. Vervolgens kun je de muren opnieuw behangen of afwerken met een andere wandafwerking.

Zelf behangen of uitbesteden?

Behangen met vinylbehang is zoals gezegd niet heel moeilijk en om je een handje te helpen schreven we het stappenplan behangen. Toch zul je er rekening mee moeten houden dat het behangen met vinylbehang een secure aangelegenheid is en je hier dus voldoende tijd voor in moet plannen.

Wie liever geen tijd verliest en verzekerd wilt zijn van een optimaal resultaat schakelt het beste een professionele behanger in. In dat geval weet je zeker dat je lang zult genieten van het vinylbehang en dat de klus vele malen sneller is geklaard dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Vinyl behang offerte via Vindy: zó geregeld!

Hier op Vindy kun je snel en eenvoudig gratis offertes opvragen bij behangers uit je eigen regio. Uit deze vrijblijvende offertes kies je vervolgens zelf de voordeligste behanger waardoor je vrijwel altijd 40% of zelfs meer bespaart op de kosten van de behangwerkzaamheden.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Behangwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom behangwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!