Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is in vergelijking met bijvoorbeeld papier behang, vlies behang en vinyl behang een relatief nieuwe behang soort. Glasvezelbehang kent veel voordelen en slechts enkele kleine nadelen. Wanneer je glasvezel behang overweegt in de woning is het raadzaam om onderstaand artikel er nog even op na te slaan voordat je definitieve keuzes gaat maken en begint met behangen.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang (ook wel glasweefselbehang genoemd) is vrij nieuw als behangsoort, maar inmiddels erg populair vanwege de vele voordelen van het behang. Glasvezel behang wordt gemaakt van kleine glasvezels welke op een speciale manier worden verweven. Door deze samen te persen ontstaat een sterk gaas wat het uiteindelijke glasvezelbehang vormt. Het is bij deze behangsoort mogelijk om lokale verdikkingen aan te brengen zodat er bijzonder structuren ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn de visgaatstructuur, de zigzagstructuur, de weefstructuur en de ruitstructuur. Met glasweefselbehang creëer je dan ook eenvoudig een unieke look die je niet snel tegenkomt in een andere woning.

pro tipVindy PRO tip: Glasvezelbehang is slechts beschikbaar in één kleur: neutraal wit. Laat je je hier echter niet door afschrikken want je kunt het glasvezelbehang met latexverf overschilderen in iedere gewenste kleur. Iets meer werk dan een behangsoort waarbij je favoriete kleur al in het behang is verwerkt, maar door de unieke structuren dus wel de moeite waard om er iets meer tijd in te stoppen.

Voordelen van glasvezelbehang

Glasvezelbehang is enorm sterk en dit is dan ook direct het grootste voordeel. Het is mogelijk om fijne (haar) scheurtjes weg te werken met glasweefselbehang, al is het behang niet bestand tegen grote scheuren of kieren. Deze zul je eerst op moeten vullen voordat je het glasvezelbehang op de wanden plaatst.

Aanbrengen van glasvezelbehang
Het aanbrengen van glasvezelbehang is het tweede grote voordeel van deze behangsoort. Glasweefselbehang is zeer geschikt voor beginnende behangers omdat het behang erg eenvoudig is om muren mee te behangen. Wie een beetje handig is kan met ons stappenplan behangen zonder problemen het glasvezelbehang zelf plaatsen.

Glasweefselbehang?
Glasweefselbehang is daarnaast eenvoudig te reinigen en is bestand tegen een spatje water. Net als vinylbehang kun je glasvezelbehang dus toepassen in vochtige ruimtes als de badkamer, keuken of het toilet. Reinigen is erg eenvoudig en het behang is bovendien stof- en onderhoudsvrij.

Afhankelijk van de gekozen soort glasvezelbehang kan het behang ook nog de volgende eigenschappen bevatten:

  • Geluiddempend (akoestische isolatie)
  • Vlamwerend (brandbeveiliging)
  • Stootvast (geen schade aan het behang tijdens de levensduur)
  • Egaliserend (gladde muren, zelfs bij kleine scheurtjes)
  • Milieuvriendelijk

pro tipVindy PRO tip: Wees je er van bewust dat alle voordelen hierboven gelden voor glasvezelbehang en niet voor glasvliesbehang. Deze twee worden nog wel eens door elkaar gehaald. Glasvliesbehang is oorspronkelijk ontwikkeld voor de restauratie van gescheurde plafonds en is niet beschikbaar in meerdere motieven. Glasvezelbehang is wél beschikbaar in verschillende motieven en wordt nooit gebruikt voor plafonds. Goed opletten bij de aanschaf dus!

Nadelen van glasvezelbehang

Het grootste nadeel van glasvezelbehang is de kostprijs, vooral in vergelijking met andere behangsoorten. Dit komt natuurlijk door de vele voordelen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

Het tweede nadeel van glasweefselbehang is de mogelijkheid tot irritatie wanneer men in aanraking komt met de kleine glasvezeldraadjes. Dit kan irritatie aan huid en/of luchtwegen veroorzaken. De oplossing is vrij simpel; werk met latex handschoenen en een mondkapje wanneer je gaat behangen met glasvezelbehang.

Het laatste grote nadeel van glasvezelbehang is dat deze vrij moeilijk te verwijderen is wanneer je er op uitgekeken bent. Er wordt bij glasweefselbehang gebruik gemaakt van sterke behanglijm die het verwijderen van het behang vermoeilijkt. Wanneer je het glasvezelbehang wilt verwijderen kun je het best het behang afstomen met een stoomapparaat.

pro tipVindy PRO tip: Laat je bij de aanschaf van glasweefselbehang goed informeren over de juiste behanglijm. Indien je niet gebruik maakt van correcte behanglijm in combinatie met het glasweefselbehang kunnen er 2 dingen gebeuren: of het behang komt vrijwel niet meer los van de muur (bij het verwijderen trek je gemakkelijk stukken muur mee waardoor er grote schade aan de muur kan ontstaan) of het behang glijdt direct van de muur na het aanbrengen.

Zelf behangen of uitbesteden?

Glasweefselbehang laat zich erg gemakkelijk aanbrengen en is zodoende ook geschikt voor beginnende behangers. Toch zul je er rekening mee moeten houden dat behangen op zich een tijdrovende klus is die finesse vereist. Een klein foutje is zo gemaakt en naderhand niet altijd even eenvoudig meer te herstellen.

Glasvezelbehang offerte via Vindy: zó geregeld!

Hier op Vindy vraag je snel en eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes op bij behangers voor het laten behangen met glasvezelbehang. Door behangers uit jouw regio met elkaar te vergelijken qua prijs en kwaliteit ontdek je snel genoeg wie de beste prijs/kwaliteitsverhouding hanteert en bespaar je al gauw 40% of zelfs meer op de behangkosten.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Behangwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom behangwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!