Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Airco prijs

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) airco heb je keuze te over: wandairco’s, vloerairco’s plafondmodellen, mobiele airconditioningsystemen en raamkoelers behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Het installeren van de airconditioning gebeurt vrijwel altijd door een professional en daarbij is het goed om te weten dat je eenvoudig kunt besparen op de kosten van de nieuwe airco door airco offertes te vergelijken van meerdere installateurs. Onderling hanteren zijn namelijk uiteenlopende prijzen voor hun diensten. Vergelijken loont dus altijd!

airco prijs

Wat kost een airco?

De kosten van een airconditioning systeem zijn afhankelijk van het gewenste model en de installateur die de airco bij jou op locatie komt installeren.

In onderstaande tabel ontdek je de gemiddelde prijzen van de verschillende airconditioning modellen inclusief de installatie.

Voordelen van een professionele airco installateur

Het installeren van airconditioning systemen gebeurt praktisch nooit door een particulier zelf vanwege het specialistische karakter van de installatie. Er kan nogal wat mis gaan tijdens de installatie van de airco en de gevolgen zijn dan niet te overzien in zo’n situatie. Daarom wordt een airco vrijwel altijd geïnstalleerd door een airco specialist.

Meestal biedt een leverancier tevens de mogelijkheid om de airco voor je te installeren, al kun je er ook voor kiezen om de airco aan te schaffen bij partij 1 en de installatie uit te laten voeren door partij 2. Ook hier loont het weer om diverse offertes op te vragen bij verschillende aanbieders zodat je altijd verzekerd bent van de laagste installatieprijs.

Wat doet een airco installateur precies?

De vakman die de airco bij je komt monteren en installeren zal altijd een inschatting maken op welke wijze de airconditioning het best geplaatst kan worden. Uiteraard kan de airco specialist u van een persoonlijk advies voorzien welk type airconditioningssysteem het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Soms volstaat een wandmodel airco bijvoorbeeld beter dan een plafondmodel. Een airco specialist heeft de ervaring om je precies te vertellen welk systeem het meest rendabel is voor u.

airco prijs berekenen

Tijdens de installatie monteert de airco installateur de diverse onderdelen op professionele wijze en zal het systeem uitgebreid testen en controleren. Na de montage legt hij uit hoe het systeem werkt en waar je in de toekomst rekening mee moet houden. Sommige airco aanbieders bieden tevens een onderhoudscontract voor jouw airconditioningsysteem.

Dit is iets waar je zeker rekening mee moet houden bij het vergelijken van de diverse airco specialisten.

Wanneer een airco laten installeren?

Het mag geen geheim zijn dat we de airco vooral in de warmste maanden van het jaar het meest gebruiken. Tijdens deze periode hebben airco specialisten dan ook het meeste werk.

Om er voor te zorgen dat zij ‘s winters ook voldoende werk hebben werken veel vaklui ‘s winters met aangepaste tarieven. Dit is goed om te weten, want als de airco niet per direct aangeschaft dient te worden zou je kunnen besparen op de airconditioning kosten door het systeem pas in de winter te laten installeren.

Hou er overigens ook rekening mee dat sommige airco’s niet alleen kunnen verkoelen, maar ook kunnen verwarmen. Deze airconditioning’s kun je dus ‘s winters gebruiken om de temperatuur te reguleren. Dit is uiteraard ook weer van invloed op de uiteindelijk kostprijs van de airco en goed om te weten wanneer je meerdere aanbieders vergelijkt.

Eenvoudig besparen op jouw airco specialist

De prijzen van de verschillende airco systemen liggen uiteen. De prijzen van de verschillende airco installateurs lopen uiteen. Alleen door meerdere airco offertes te vergelijken ben je verzekerd van de laagste prijs voor jouw nieuwe airco.

Verzeker je van de laagste prijs voor de nieuwe airco en vraag hier direct meerdere airco offertes op. Wij zenden jouw aanvraag vervolgens door naar airco professionals in jouw regio die voor jou een (gratis én vrijblijvende) offerte opmaken zodat je zelf kunt kiezen welke specialist de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Eenvoudiger dan dit wordt het haast niet!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Airco klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom airco!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!