Wat kost een schilder?

Mike avatar

Mike op 15-08-2017

Wat kost een schilder?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Dat is een interessante vraag! Zeker als je natuurlijk op zoek bent naar het uitbesteden van schilderwerk, denkt u als eerste; wat kost een schilder? In dit artikel gaan we helder en dieper in op de kosten van een schilder.

Dus; wat kost een schilder dan?

De kosten van een schilder zijn het best op te splitsen in 2 soorten tarieven;

  • De kosten van de verf per m2
  • Het uurtarief van de schilder

Vaak wordt vooraf bepaald welk tarief gehanteerd wordt. Dit is eventueel ook in overleg met jouzelf te bepalen. Voor grotere klussen, denk aan het volledig schilderen van de buitengevel of alle muren en plafonds in huis, is een "fixed-fee" vaak het meest gangbare. De schilder berekend dan op basis van de vierkante meters een prijs per m2. Voor klein schilderwerk is het vaak handiger een uurtarief af te spreken.

Uurtarief van een schilder

Het uurtarief van de schilder kan zeer verschillen. Zo zijn de tarieven per regio vaak anders, maar denk ook aan de tijd van het jaar. In de zomer zijn tarieven vaak hoger dan in de winter. Laten we eens kijken naar een overzicht zodat je een schatting kan maken;

Type werk Prijzen incl. materiaal en BTW
Per m2 € 25 - € 40
Per uur € 30 - € 45
Spuitwerk per m²            € 8 - € 12
Sauswerk per m² € 12 - € 18

De tarieven kunnen dus enorm verschillen. Dit is o.a. afhankelijk van de type verf die gebruikt wordt. Een buitengevel laten schilderen heeft speciale verf nodig die duurder is dan het verven van de muren in de woning.

pro tipVindy PRO tip: Extra besparen op je schilderwerk kosten? Bereid dan zelf e.e.a. voor! Zorg dat de ruimtes vrij zijn zodat de schilder er goed bij kan. Plak eventueel zelf al muren, lampen, stopcontacten, etc. af. Het afplakwerk kost de schilder veel tijd, daar valt veel winst te behalen! Je kunt ook meer informatie over schilderwerken vinden op deze website.

Binnenschilderwerk kosten

Natuurlijk wil je binnen in huis tegen mooie strakke geverfde muren en plafonds aankijken. Ook de deuren en kozijnen mogen natuurlijk voorzien zijn van een mooie strakke verflaag. Een binnenschilder kan je hierbij perfect helpen.

binnenschilderwerk kosten

Laten we eens kijken naar specifiek de prijzen en tarieven voor binnenschilderwerk.

Type werk Prijzen incl. materiaal en BTW
Deuren € 200 - € 850
Kozijnen € 300 - € 1.000
Plafond en muren            € 200 - € 900
Trap € 250 - € 550

Buitenschilderwerk kosten

Naast dat een mooi geschilderde gevel of mooi geschilderde kozijnen en deuren er netjes uitziet heeft het nog 2 hele belangrijke voordelen voor je woning;

  • Het beschermd extra goed tegen weersomstandigheden
  • Het krikt de waarde van de woning op

buitenschilderwerk kosten

Het is dus eigenlijk áltijd een goed idee om buitenschilderwerk toe te passen op je woning. Maar wat kost dat eigenlijk? Laten we eens gaan kijken naar de gemiddelde kosten voor het volledig laten schilderen van je woning aan de buitenzijde.

Type woning Totaalprijs incl. BTW
Appartement € 800 - € 1.050
Rijtjeswoning € 1.100 - € 1.600
Hoekhuis            € 2.500 - € 3.500
2-onder-1-kap € 2.800 - € 3.500
Vrijstaande woning (villa)      € 5.500 - € 7.500

Zoals je ziet verschillen de tarieven van een buitenschilder en type woning nogal. Dat heeft uiteraard met name te maken met de aantal m2 van de gevel(s).

pro tipVindy PRO tip: Vergelijk offertes van meerdere schilders uit jouw regio. De prijzen zullen enorm verschillen. Via Vindy verkrijg je gratis offertes mét reviews van Schilders; vraag hier gratis meerdere offertes op en bespaar tot wel 40%!

Winterschilder zorgt voor lagere kosten

Wil je besparen op je schilderwerk? Bedenk dan goed dat schilders het in de winterperiode wat rustiger hebben en dus ook vaak hun uurtarieven verlagen. Ideaal! Want zeker voor binnenschilderwerk maakt het natuurlijk niet uit of je een schilder in de zomer of winter laat komen.

schilder btw tarief

Zelfs geschikt voor buitenschilderwerk

Maar zelfs in de winter is het schilderen van de buitengevels of kozijnen geen enkel probleem. Tegenwoordig is de verf zo goed ontwikkeld dat de schilder perfect kan schilderen in de winter. Enige voorwaarde is dat het niet nat of vochtig is door regen.

BTW tarief voor schilderwerk?

Dankzij het extra lage BTW tarief voor schilderwerk is het nóg interessanter je schilderwerk uit te besteden. Het BTW tarief staat namelijk op 6% (i.p.v. 21%!). Huur dus snel een professionele schilder in voor een voordelige en scherpe prijs. Het eindresultaat zal het zeker waard zijn!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!