Wat kost Dakisolatie eigenlijk?

Mike avatar

Mike op 13-09-2016

Dakisolatie kan voor een flinke besparing zorgen op de lange termijn. Maar hiervoor zal er eerst moeten worden geïnvesteerd in het laten plaatsen van de dakisolatie. Wat zijn de kosten? We bespreken het hieronder. Lees je mee?

dakisolatie kosten

Kosten dakisolatie, een voorbeeld

Voor het berekenen van de kosten van dakisolatie nemen we als voorbeeld een spantentdak van 100 vierkante meter met onderdak. Als isolerend materiaal nemen we de veelgebruikte glaswolplaten (16cm dik).

Richtprijs

De richtprijs voor het laten isoleren van een dak ligt zo tussen de €22 en €28 per vierkante meter. Hierbij zijn de kosten voor plaatsing inbegrepen.

Prijs voor arbeidsuren

Stel, de dat de prijs voor dakisolatie €25 per vierkante meter zou zijn, dan zou hiervan ongeveer €14 worden berekend voor de arbeidsuren en de overige €11 voor het materiaalgebruik.

Prijsopbouw van isolatiemateriaal

De prijs van €11 voor de materiaalkosten kunnen ook weer worden onderverdeeld. Zo zal het grootste gedeelte zo’n €8 opgaan aan het isolatiemateriaal zelf. Maar in de meeste gevallen is ook een dampscherm nodig, de kosten hiervan liggen zo rond de €2 per vierkante meter. Met dit dampscherm wordt het isolatiepakket aan de warme kant van het dak compleet afgesloten.

Voor het afplakken van de schermoverlappingen wordt meestal tape gebruikt, ook deze zijn in de prijs per vierkante meter opgenomen.

De totaalsom

Het totaal bedrag voor het voorbeeld dak van 100 vierkante meter zal uitkomen op een bedrag tussen de €2.200 en €2.800,-. Hou er rekening mee dat hier nog wel BTW bovenop komt.

Is je dak groter of kleiner dan 100 vierkante meter? Vermenigvuldig dan de oppervlakte van jouw dak met €25 om een beetje een idee te krijgen aan welk bedrag je moet denken om jouw dak van isolatie materiaal te laten voorzien.

Extra besparen op dakisolatie

Er gelden diverse premies voor dakisolatie. Hierdoor wordt het al extra aantrekkelijk om te investeren in dakisolatie. Daarnaast valt er ook eenvoudig te besparen op de kosten voor arbeidsuren door meerdere dakisolateurs met elkaar te vergelijken. Handig toch!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!