Wat is massief passief bouwen eigenlijk?

Mike avatar

Mike op 04-09-2018

Wat is massief passief bouwen eigenlijk?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Er zijn nieuwe ontwikkelingen gaande in de bouw. Een van deze ontwikkelingen is het massief passief bouwen. Wat is massief passief bouwen precies? We bespreken er hieronder meer over!

Wat is massief passief bouwen?

Met massief passief bouwen worden eigenlijk alle voordelen van een passief huis (op ecologisch gebied) gecombineerd met de duurzaamheid van de conventionele bakstenen woning en isolatieplaten van polyurethaan.

Gebouwen die op massief passieve wijze gebouwd worden, zijn energieneutraal. Daarnaast zijn de bouwkosten relatief laag en is het wooncomfort voor de bewoners juist hoog. Ideaal!

Comfortabel wonen met lage energiekosten

Er kan voor deze manier van massief passief bouwen gebruik worden gemaakt van isolatieplaten van PUR en PIR. Deze soorten isolatiematerialen staan namelijk bekend om hun hoge isolatiewaarde terwijl de materialen toch uiterst dun zijn. Voordeel hierbij voor het massief passief bouwen is dat deze dunne isolatieplaten ervoor zorgen dat er geen dikke muren nodig zijn. Zo kunnen de passief-huis-normen dus eenvoudig worden behaald.

massief passief isolatieMassief passief bouwen met isolatie!

Het resultaat mag er zijn! Met relatief lage bouwkosten kan er een woning of pand worden gebouwd met lage energiekosten, zonder tocht, last van koudevallen en grote temperatuurverschillen. Maar daarnaast nog meer voordelen, namelijk: lage onderhoudskosten, een goede geluidsdichtheid en hoge duurzaamheid.

Deze manier van bouwen biedt dus veel comfort en dat op een energiezuinige manier.

Zelf massief passief laten bouwen

Benieuwd naar de mogelijkheden om zelf massief passief te (laten) bouwen? Informeer dan eens bij een isolatiespecialist. Vergelijk meerdere professionals uit je buurt en check wat zij kunnen bieden op het gebied van massief passief bouwen. Je kunt zo tevens goed vergelijken op prijs en kwaliteit waardoor je eenvoudig kunt kiezen voor een aannemer die je tegen de beste prijs kan helpen op het gebied van massief passief bouwen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!