Tuinarchitect inhuren voor je tuinontwerp?

Mike avatar

Mike op 29-06-2017

Tuinarchitect inhuren voor je tuinontwerp?

Wanneer je graag een nieuwe tuin wilt plaatsen, dan kun je voor het ontwerp hiervan terecht bij een tuinarchitect. Samen met de architect bespreek je je wensen en behoefte voor in de nieuwe tuin waarmee de architect aan de slag zal gaan. Wat doet een tuinarchitect precies en wat zijn de voordelen van het inschakelen van een architect voor je nieuwe tuin? We bespreken het hieronder. Lees je mee?

Werkzaamheden van de tuinarchitect

De tuinarchitect maakt op basis van jouw input een plan voor een optimale indeling van je nieuwe tuin. Hierbij wordt doorgaans rekening gehouden met een voor jou optimale balans tussen beplanting en bestrating. De architect helpt dus bij het ontwerp van een plan voor de beplanting en bestrating, maar kan daarnaast ook rekening houden met tuinmeubels, plantenbakken en andere tuinaccessoires. De architect dient over een ruime kennis van beplanting en materiaalgebruik te beschikken om er zo voor te kunnen zorgen dat er een mooie tuin wordt ontworpen die optimaal kan groeien en bloeien en daarnaast goed aansluit op je wensen en ook de stijl van je woning. Voordelig is dat de tuinarchitect precies weet welke beplanting wel en niet werkt in de grond en ook weet waar beplanting het beste kan worden geplaatst om zo een tuin te creëren die er elk seizoen mooi bij ligt. De architect werkt vaak nauw samen met een hovenier die vervolgens het tuinontwerp mooi kan realiseren.

Kosten tuinarchitect

Kosten voor het inschakelen van een tuinarchitect kunnen nogal uiteenlopen. Natuurlijk zullen de totaalkosten mede afhankelijk zijn van de grootte van je tuin, gekozen materialen en soort beplanting. Een tuinarchitect werkt doorgaan met twee soorten kosten. Er kan worden gerekend met een prijs per vierkante meter. Dit wordt veelal gedaan bij grotere tuinen. Hierbij geldt dan, des te groter de tuin, des te lager de prijs per vierkante meter. Er kan ook worden gerekend met een vast bedrag per tuinontwerp. Bedragen voor zo’n tuinontwerp variëren doorgaans zo tussen de €200 en €500 per ontwerp.

Erkende tuinarchitect

Wanneer je een tuinarchitect wilt inschakelen, kies dan altijd voor een erkende tuinarchitect. Deze zijn aangesloten bij een betreffende brancheorganisatie en kan je een portfolio van ontwerpen laten zien. Vergelijk een aantal tuinarchitecten uit je regio en kies voor kwaliteit tegen de beste prijs! Voor een meer budget optie kun je ook gebruik maken van de diensten van een goede hovenier. Deze kan een standaard tuinontwerp voor je maken. Zo heb je misschien niet een compleet op maat gemaakt tuinontwerp maar kun je wel op kosten besparen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!